BAKANLARIN istifasını değerlendiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, "Eğer gerçekten bir şüphe varsa, şüphenin sahibi istifa etmeli. Son derece doğaldır. Dünyada böyledir. Japonya, Uruguay, İspanya'da bu istifalar gerçekleşti" dedi.
TOBB Başkan Yardımcısı da olan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, 17 Aralık operasyonuyla ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifalarını değerlendirdi. Ülkenin imajını bir yere getirmenin çok uzun bir süreç ama yıkmanın da son derece kolay olduğuna dikkat çeken Çetin Osman Budak, yaşananlardan ilk önce etkilenenin Türk özel sektörü, reel sektör, dolayısıyla tüm toplum olduğunu söyledi.
Türkiye'nin gündeminde ekonomi olması gerektiğini ve ekonomi yönetiminin bir şeyler yapması gerektiğini belirten Budak, 17 Aralık'tan itibaren siyasi gündemin çok ağırlaşması, sorunlar yaşanmasının Türkiye'yi diğer kırılgan beşli ülkeden de biraz ayrıştırdığını kaydetti.
Yaşananların sadece iş dünyasını değil tüm toplumu olumsuz etkileyecek gelişmeler olduğunu anlatan Budak, "Eğer gerçekten bir şüphe varsa, şüphenin sahibi istifa etmeli. Son derece doğaldır. Dünyada böyledir. Japonya, Uruguay, İspanya'da bu istifalar gerçekleşti. Sonuçta suçsuzsa bu bakanlarımız, mutlaka Türk adaleti bunlara haklarını iade edecek, tekrar görevlerinin başına dönmeleri için fırsat doğar. İnşallah bundan sonra buna benzer sıkıntılar bir an önce aşılır ve ülkemizin gerçek gündemi ekonomiye döneriz diye umuyorum" ifadelerini kullandı.