İZMİR’in Tire İlçesi’ne bağlı Gökçen Beldesi'nde 31 yaşındaki Mehmet Kostak, eşi 24 yaşındaki Perihan Kostak ile çocukları 5 yaşındaki Süleyman ve 3 yaşındaki İbrahim Kostak'ı av tüfeğiyle öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti.
Beldede çiftliği bulunan Mehmet Kostak, iddiaya göre sigara içen eşi Perihan Kostak ile sık sık olduğu gibi geçen 13 Şubat’ta tartıştı. Tartışmanın ardından Perihan Kostak, evi terk ederek babasının evine gitti Kostak, ertesi gün eşiyle barışıp, Sevgililer Günü olması nedeniyle birlikte yemeğe gitti. Ancak, çift arasında burada da tartışma çıktı. Tartışmanın ardından genç kadın tekrar bana evine döndü.
Eşinin ikinci kez evi terk etmesine sinirlenen Mehmet Kostak, bugün saat 13.00 sıralarında, motosikletiyle kayınpederinin evine gitti. Kostak, kılıfına sararak gizlediği av tüfeğini çıkartıp, bu sırada kapının önünde komşularıyla oturan eşine doğrultu. Komşularının, “Kaç canını kurtar” demesi üzerine balkona kaçan Perihan Kostak'ın peşinden koşan Mehmet Kostak, 3 el ateş ederek onu öldürdü.
Cinayetin ardından motosikletine binip 2 kilometre mesafedeki çiftliğine dönen Mehmet Kostak, oğulları Süleyman ve İbrahim'i de öldürdükten sonra namluyu çenesinin altına dayayıp, bir kez daha tetiği çekti ve yaşamına son verdi.
Perihan Kostak’ın öldürülmesinin ardından Mehmet Kostak'ı aramak için çiftliğe gelen jandarma, onun ve çocuğunun cesediyle karşılaştı. Kostak Ailesi’nin cesetleri jandarma ve savcını olay yerindeki incelemesini ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Komşuları Kostak çiftinin okul yıllarından buyana büyük bir aşk yaşadığını belirterek, “Aileler onay vermeyince, Perihan başka biriyle evlendi. Eşiyle mutlu olamadı, boşanarak, ilk göz ağrısı Mehmet Kostak ile 16 Ekim 2008’de evlendi. Mutlu bir evlilikleri vardı. Mehmet ise son derece sakin bir adamdı. Cinnet getirmesinin gerçek nedeninin sigara olduğuna inanmıyoruz” dedi.
Olayla ilgili soruşturma sürerken, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de jandarma görevlileriyle beldeye gelerek olayla ilgili bilgi aldı.