HATAY'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda işlemlerin yavaş gittiğini iddia eden TIR sürücüleri giriş çıkışı kapatarak protesto eylemi yaptı.
Suriye'ye açılan diğer kapıların kapanması nedeniyle yoğunluk yaşanan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda TIR sürücüleri eylem yaparken oluşan TIR Kuyruğu da yaklaşık 18 kilometreyi buldu. TIR sürücüleri, araçlarını sınır kapısı önünde bırakarak giriş ve çıkış yapılmasına izin vermezken, memurlarda yolun açılması için ikna etmeye çalıştı. Bu arada Cilvegözü'ne jandarma sevk edildi. TIR sürücülerinden Mamut Hatunoğlu, araçlarında tavuk, balık, et ve et ürünleri olduğunu söylerken, 4-5 günden bu yana sırada beklediklerini sorunlarına çözüm bulunmasını istediklerini belirtti. Diğer sürücüler de başka sınır kapılarında olduğu gibi kurulacak bir garajda beklemek ve kendilerine verilecek sıra fişi ile hareket etmek istediklerini kaydetti.
Diğer kapıların kapalı olması nedeniyle yoğunluk görüldüğü, bazı malların gümrük memurları kontrolünde ve refakatinde geldiği ayrıca yardım araçlarının da öncelikli olması nedeniyle sıkıntı yaşandığı, konuyla ilgili gerekli önlemlerin alınacağı belirtildi. Cilvegözü'nde günde ortalama 250-300 TIR geçiş yapıyor.