ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde freni boşalan TIR'ın devrilmesi sonucu taşıdığı dinamitlerı yola saçıldı. Polis, güvenlik önlemleri aldıktan sonra dökülen dinamit lokumlarını topladı.
Kaza, Cizre İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıktaki Çevreyolu Kavşağı'nda bugün öğleden sonra meydana geldi. Mardin'den Irak'a giden Hüseyin Tonguç, yönetimindeki 73 SD 575 plakalı yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere satın alınan dinamit lokumlarını taşıyan TIR, freni boşalınca önünde giden 33 BJF 16 plakalı TIR'a arkadan çarparak devrildi. 2 sürücü de kazadan yara almadan kurtulurken, devrilen TIR'da bulunan dinamitler etrafa yayıldı.
Kazanın ardından zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve bomba imha uzmanları sevk edilirken, karayolunun bir şeride trafiğe kapatıldı. Karayolunda güvenliğin alınmasından sonra bomba uzmanı polisler incelemelerde bulundu. İnceleme ardından herhangi bir tehliken olmadığı belirlenince çevreye savrulan dinamit lokumları toplandı. Dinamit lokumlarının toplanmasından sonra yaklaşık 2 saat kapalı kalan Cizre-Nusaybin karayolu ulaşıma açıldı. Polis, kazayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.