TBMM Genel Kurulu'nda Siirt'in Aydınlar İlçesi'nin ismi, Tillo olarak değiştirilmesi hakkındaki kanun teklifinin kabul edilerek yasallaşması, ilçede sevinçle karşılandı. Tillo Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu, ilçenin zaten 'Tillo' olarak anıldığını belirterek, ilçeye eski adının verilmesinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM üyelerine teşekkür etti.
Tillo Belediye Başkanı Ak Parti'li Mesut Memduhoğlu, Tillo'nun 1957-58 yıllarında bucak olduğunu belirterek, yerleşim biriminin adının 1964'e kadar 'Tillo' olarak kaldığını ifade ederken, şöyle dedi:
"1964'te Türkiye genelinde bazı bucakların isimleri değiştirildi. O zaman 'Tillo' da 'Aydınlar' ismine dönüştürülmüş. 1990'da nahiye, bucakken ilçe statüsüne alınmış yine 'Aydınlar İlçesi' olarak devam etmiş. Tabii özellikle Kurban Bayramı'yla birlikte Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülerek dün gece genel kuruldan geçerek 'Tillo' ismi tekrar iade edildi. Tabii burda başta Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Siirt Milletvekilleri Osman Ören, Afif Demirkıran'a, hem şahsım hem Tillo halkı adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Kurban Bayramı dedik, bu bayramda biz çiftte bayram yaşadık. Demokratikleşme paketi ile birlikte ilk kanun teklifinin Tillo olması, hem bizim, bölge, hem de Türkiye açısından manidardır. Tabii tabelaları bugün değiştirme girişiminde bulunduk. Tabii Resmi Gazete'de yayınlanmasını bekliyoruz. En geç 2-3 gün içerisinde Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra tabelalarımızı asacağız."
İlçenin isminin 'Tillo' olarak değiştirilmesi, ilçede yaşayanlar tarafından sevinçle karşılandı.