Faik KAPTAN- Murat ÇAKIR/İSTANBUL,() Türk Hava Yolları (THY) kabin amirlerine mini tablet dağıttı. Uygulama ile bilgi paylaşımı sonucu, yolcu memnuniyetinin daha da artacağı bildirildi.

THY Genel Müdürlük binasında yapılan ve ‘Dijital Kabin Yönetim Sistemi ( Digital Cabin Management System- DCMS) adı verilen yeni uygulamanın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Bora, dijital çağda hala kağıtlarla, kalemlerle uğraşmanın THY gibi çağı yakalamış bir kuruma yakışmadığına inandıkları için bu çalışmayı başlattıklarını belirterek şunları söyledi:
“Yeni sistemde kabin amirlerinin manuel olarak doldurduğu tüm formlar böylece dijital ortama taşındı. Yaklaşık ayda 1 tondan fazla kağıt tasarrufu sağlanacak. Şu anda 2 bin 500 kabin amirine IPad dağıtıldı. Bir sonraki hizmette yolcuya özel kabin hizmeti verilebilmesine olanak sağlanacak. Hem kabin amirlerimizin, hem de merkez yönetiminin etkin bilgi paylaşımı sağlanacak. Anlık raporlama yapılacak. Temizlik hizmetinde yaşanan aksaklıkların takibi sistem üzerinden yapılacak. Kabin arıza kayıtları sağlıklı olarak tutulabilecek.”
PİLOTLARA DA IPad
Bu arada Asaf Bora kokpitte de kilolarca doküman yerine pilotların IPad kullaacağını belirterek, “Kabinde uyguluyorsunuz kokpit de ne yapıyorsunuz? Kokpitte de çok yakında bir projemiz olacak. Kokpit de kullanılan el kitapçıkları ve diğer dokümanlar yerine hepsinin elektronik bir ortamda bir cihazın içersinde yükleyip bu şekilde kullanmak istiyoruz. Uçaklara montajına başladık. Bütün uçaklara monte edilecek. Kokpit de ikişer tane olacak” dedi.

(FOTOĞRAF)