Faik KAPTAN/İSTANBUL,() TÜRK Hava Yolları (THY) yıllardır kullandığı ‘Sizin Dünyanız’ anlamına gelen “ Globally Yours” adlı marka algısını değiştirdi ve yerine ‘Dünya Daha Büyük, Keşfet’ anlamına gelen, “Widen Your World”u kullanmaya başladı.
Dünyanın en ünlü sporcuları arasında yer alan Kobe Bryant ve Lionel Messi’nin başrollerini oynadığı efsane reklam filminin ikinci bölümünde ilk kez ekranlara gelecek olan “ Widen Your World” un THY yeni marka algısı olduğunun belirtildiği THY'nin Basın Müşavirliği'nce yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Son yıllarda açıkladığı büyük ölçekli uçak siparişleri, uçuş ağına art arda dahil ettiği yeni destinasyonlar ve global bir marka olma yolunda gerçekleştirdiği önemli yatırım ve girişimlerle gündemdeki yerini koruyan Türk Hava Yolları, “Globally Yours”sloganıyla gelişim sürecinin altını çizip marka iletişimini bu eksende geliştirerek küresel bilinirliğini önemli ölçüde arttırdı.
Yolcu memnuniyetini en üst seviyelere taşımak adına hizmet kalitesinde kendisiyle yarışırken devamlı olarak geliştirip farklılaştırdığı inovatif yaklaşımlar, Türk Hava Yolları ile rakipleri arasındaki ayrımı belirginleştirmede önemli bir yere sahip. Semaver ve mum ışığıyla zenginleştirdiği yeni ikram konsepti, yine uzun uçuşlarda yolcularının beğenisine sunduğu 'Uçan Şef' hizmeti, yaklaşık 400 film, bine yakın CD albüm, radyo ve haber kanallarının yer aldığı kabin içi eğlence sistemi, dünyanın dört bir yanındaki parlak girişimci fikirlerini iş dünyasının önemli isimleriyle gökyüzünde buluşturduğu 'Invest On Board' dijital platformu, uydu bağlantısı üzerinden gerçekleştirdiği canlı TV uygulaması, uçuş öncesi ve sonrasında yolcularını benzersiz bir konfor ve rahatlıkla buluşturan CIP Gidiş ve Geliş Salonları, bu uygulamalardan en yeni ve en güncel olanları.
Türk Hava Yolları geliştirdiği farklı hizmet anlayışı ile yeniliklerden hoşlanan ve keşfetmeyi seven herkese keyifli bir seyahat deneyimi yaşatırken, bu yeni duruşunu marka iletişimine de yansıtıyor ve yeni mottosu 'Widen Your World' ile herkesi yeni ufuklar keşfetmeye davet ediyor.”
EFSANE REKLAM FİLMİN DE İKİNCİ PERDE
Açıklamada yeni reklam filmi ile ilgili olarak da şu bilgi verildi:
“Son üç yıldır 'Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi' seçilen ve dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları, Los Angeles Manhattan Beach Marriott Otel’de, Pazarlama ve Satış’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ve marka elçisi Kobe Bryant’ın katılımlarıyla gerçekleştirdiği özel lansman ile yeni motto ve yeni reklam filmini tanıttı. Global marka elçileri Kobe Bryant ve Lionel Messi’nin başrolünü paylaştığı, markanın geçtiğimiz günlerde el sıkıştığı yeni reklam ajansı Crispin Porter + Bogusky tarafından çekilen film dün ilk kez izleyiciyle buluştu.
'Kobe vs. Messi: Shootout' filmi geçen sene Youtube üzerinde tüm zamanların en çok izlenen 'Kobe vs. Messi: Legends on Board' filminin devamı niteliğinde. Çekimlerinde yaklaşık 200 kişinin görev aldığı ve Youtube’da yakalanan 105 milyonluk izlenme rekorunu aşması planlanan film, 20’nin üzerinde farklı dil ve 170’in üzerinde farklı ülkede yayınlanmakta. Crispin Porter + Bogusky’nin Londra ve Los Angeles ofislerinin birlikte çalıştığı reklam filmi aynı zamanda markanın yeni mottosunun lansmanı olma misyonunu da taşıyor.
Markanın geniş uçuş ağına vurgu yapan reklam filminde, kahramanlarımız Kobe ve Messi bu kez, Moskova’nın Kızıl Meydan’ı, Çin Seddi, Maldiv Adaları, Bangkok, Kilimanjaro Dağları gibi Türk Hava Yolları’nın uçuş sağladığı birçok egzotik lokasyonda çektirilen fotoğraflar üzerinden dostça rekabetlerine kaldıkları yerden devam ediyorlar.
Rakip sporcular film boyunca, uçuşları için Türk Hava Yolları’nın danışma alanlarına müracaat ederken farklı havaalanlarında görülüyorlar. Filmin son sahnesi ise, İstanbul’daki Sultanahmet Meydanı’nda Messi’nin çektirdiği fotoğrafı Kobe’nin sabote etmesi ile son buluyor.”