TÜRK Hava Yolları’nın (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin artık taklit eden değil taklit edilen havayolu şirketi haline geldiğine dikkat çekti. Topçu, üçüncü havalimanı ÇED raporunun iptaliyle ilgili sorulara  “Ben bu sıkıntıların kısa sürede aşılacağına inanıyorum. Bu rapor zaten inşaat çalışmalarına engel değil" yanıtını verdi. Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinde hizmet veren CIP (Commercial Important Person) salonu, genişletilmiş ve yenilenmiş haliyle bugün yolcuların hizmetine sunuldu. THY‘nin yeni CIP salonunda mantı,gözleme, simit, yayık ayranı ve yolcuların vakit geçirmesi içinde interaktif bir similatör içinde golf, İstanbul minyatürü altında araba yarışı ve masaj yatakları var. TOPÇU: TRANSİT YOLCU SAYIMIZI 15 MİLYONUN ÜZERİNE ÇIKARMAYI BEKLİYORUZ Açılışta konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Dünyanın gözü artık en büyük transit geçiş noktası olan İstanbul’da. THY 2013 yılında 13 milyon transit yolcu taşıdı. Transit yolcu sayımız yüzde 50’nin üzerine çıktı. 2014 yılında bu rakamı 15 milyonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Transit yolcunun İstanbul’ u tercih etmesinin sebebi buradan dünyanın her noktasına çok rahat şekilde geçilebilmesi. Atatürk Havalimanı bu bakımdan dünyanın örnek havalimanlarından biri haline geldi. Artan talebe paralel olarak dış hatlar CIP salonumuz 2 bin 400 metre kare daha büyüterek 5 bin 900 metre kareye çıkardık” dedi. BÖYLE PROJELERİN ERTELENMESİ DOĞRU DEĞİL

THY’nin artık taklit eden değil taklit edilen havayolu şirketi haline geldiğine dikkat çeken Topçu, üçüncü havalimanı ÇED raporunun iptalini soran gazetecilere “Ben bu sıkıntıların kısa sürede aşılacağına inanıyorum. Bu rapor zaten inşaat çalışmalarına engel değil. Türkiye’nin böyle büyük projelerinin ertelenmesi bence doğru değil. Buraya bir an önce ihtiyacımız olduğu için en hızlı şekilde yapılması gerekir. İnanıyorum ki hükümetimiz ve devletimiz bunun için gerekenleri yapacaktır. İstanbul jeopolitik, siyasi ve ekonomik açıdan çok önemli bir kavşak. Bu kavşağın hak ettiği potansiyeli henüz tamamlayamadık. Önümüzdeki yıllarda hem THY’nin hem yabancı havayolu şirketlerin hem de özel havayolu şirketlerimiz büyümesiyle İstanbul dünyanın en büyük habı haline gelecek“ diye konuştu. THY Genel Müdürü Temel Kotil de alınan kararı  şöyle değerlendirdi: “Üçüncü havalimanı ÇED raporunun iptalini az önce gazeteden okudum. Bu THY’nin hedeflerini inşallah etkilemez. Sonuçta bir rapordur, üzerinde yeniden çalışılarak halledilebilir. Singapur ulaştırma bakanı,  üçüncü havalimanını çok merak ediyor. Dünyanın gözü İstanbul’un üzerinde. Üçüncü havalimanı İstanbul’u dünyanın merkezi haline getirecek. Atatürk Havalimanı yolcu sayısında Avrupa’da ikinciliğe oynuyor. Bu yıl sonu itibariyle Frankfurt ve Paris’i geride bırakacak. Bu durumda üçüncü havalimanının olmamasını hayal etmek bile mümkün değil. ÇED raporunun iptali geçicidir. Bunun kısa sürede aşılacağını inanıyorum. Çünkü üçüncü havalimanı Türkiye için düşündüğümüzden çok daha önemli. Tüm dünya bunun farkında.”

DUBLEKS CİP SALONU GÖZ KAMAŞTIRIYOR
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, “Özel yolcu salonun, yeni katı ile havalimanı hizmetlerine ilâve bir zenginlik katıyor. Dünyanın en iyi 10 özel yolcu salonu listesinde yer alan 'Lounge Istanbul'un, modern ve gelenekseli harmanlayan tasarımı ile ilâve yeni bölümleri sonrası zirvenin en güçlü adayı. Yapımı 2,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan salona, mevcut 3500 m2’lik alana ilâve olarak 2400 m2’lik geniş bir alan kazandırıldı. Toplam 1030 kişilik oturma kapasitesine sahip salon hem sakin vakit geçirmek hem de eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Salonda mevcut bulunan zengin ikram çeşitleri, özel dinlenme ve duş alanları, çocuk oyun alanı, kütüphane, bilardo salonu, mescit, telekonferans salonu ve masaj hizmetine ek olarak ilâve dinlenme ve duş alanları ve masaj yatakları yer alıyor” dedi.
HELEZONİK MERDİVEN
Kare şeklindeki ilâve salonun tam ortasında yer alan, “Turkish Airlines Lounge Istanbul”un her iki katındaki aktivite ve ikram unsurlarını birbirine bağlayan helezonik merdiven, Türk Hava Yolları’nın dev küresiyle bütünleşiyor. Merdiven, Dünya’nın en fazla ülkesine uçan Türk Hava Yolları’nın, Dünya’nın farklılıklarını bir araya getirme tutkusunu simgeliyor. Yolcular, helezonik merdivenin boşluğunda konumlandırılmış ve özel dekorasyonu ile sokak görünümü kazandırılmış çay bahçesinde dinlenirken simit ve çay ikilisinin lezzetine varabilecekler.
Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin belirgin unsurları; revaklarla donatılan “Turkish Airlines Lounge Istanbul”un her bir bölümünde, misafirlerini şaşırtan ve keyiflendiren farklı aktivite ve deneyimler bulunuyor. Yolculara minyatür bir İstanbul prototipi üzerinde araba yarışı heyecanı sunan yarış pisti ve bir diğer aktivite platformu; oyun konsolları uçuş öncesi bekleme süresini değerlendirme imkânı sunuyor.
Keyifli ortamında daha uzun vakit geçirebilmek adına havalimanına erken gelen yolculara ayrıcalıklı konforun kapılarını açan “Turkish Airlines Lounge Istanbul”un bir diğer sıra dışı özelliği ise son teknoloji ürünü bir golf simülatörüne sahip olması. Son yıllarda gerçekleştirdiği sponsorluk faaliyetleriyle golf sporuna destek veren Türk Hava Yolları, ‘Turkish Airlines Open’ turnuvasının isim sponsorluğundan aldığı ilhamla, dileyen yolcularına uçuş öncesi interaktif bir simülatör içerisinde golf heyecanı yaşatacak.
Genişletilen salonda çeşitli oyun ve canlı performansların sunumuna imkân tanıyan sahne ve gösteri alanı, misafirlerini yenilik ve farklılıklarla buluşturarak hoş sürprizler hazırlayacak.
Türk ve Dünya mutfağının eşsiz lezzetlerini bir havayolu şirketinden beklenenden farklı bir anlayışla misafirlerinin beğenisine sunan Türk Hava Yolları’nın özel yolcu salonunda yer alan Viyana’nın ünlü Demel pastanesi, hazırlık sürecinde klâsik tasarımlı bakır bir davlumbaz altında renkli mini şovların sergilendiği, hem göze hem damağa hitap eden mantı ve gözleme gibi her ay farklı bir bölgenin yöresel lezzetlerinin ikram edildiği yöresel köşe, özel fırınından henüz çıkmış meşhur Türk pidesi ile böreğinin lezzetine varılabilecek ayrı bir alan ve yine salonun farklı noktalarına yerleştirilen zengin meyve, salata, meze ve kuruyemiş ikram üniteleri dünya vatandaşlarını Türk misafirperverliğiyle buluşturmaya devam edecek.
Havayolu ikramına yeni bir anlayış ve lezzet getiren TURKISH DO&CO, tüm tasarım ve uygulamasını yaptığı özel yolcu salonu “Turkish Airlines Istanbul Lounge”un işletmesini de üstlenecek.