Faik KAPTAN/İSTANBUL,() Türk Hava Yolları (THY)  ile Singapur Havayolları, mevcut sefer paylaşımı anlaşmasını İstanbul ve Singapur ötesindeki seyahat noktalarını kapsayacak şekilde genişletme hususunda anlaşmaya vardı.

THY Basın Müşavirliği konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“ Star İttifakı Üyesi olan iki havayolu, Şubat 2009’dan beri İstanbul-Singapur-İstanbul hattında kendi uçuş numaralarıyla kod paylaşımı yapmaktadır. Singapur Havayolları bahsi geçen hatta hali hazırda haftalık dört frekans sefer icra etmekte olup, pazardaki büyümeyi karşılamak amacıyla 30 Mayıs 2014’ten geçerli olacak şekilde sezonluk bazda frekans sayısını altıya yükseltecektir.

Diğer taraftan Türk Hava Yolları, Güneydoğu Asya ve Güneybatı Pasifik pazarına yönelik genişleme planları için stratejik çıkış kapılarından biri olan İstanbul-Singapur-İstanbul hattında haftalık yedi frekans sefer düzenlemektedir.

Anlaşmanın kapsamının genişletilmesi çerçevesinde Singapur Havayolları, Türk Hava Yolları’nın geniş uçuş ağından faydalanarak, İstanbul ötesinde Türkiye, Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’daki Türk Hava Yolları destinasyonlarında, kendi SQ uçuş kodunu kullanabilecektir.

Buna karşılık Türk Hava Yolları, Singapur Havayollarının geniş uçuş ağından faydalanarak, Singapur ötesinde Güneydoğu Asya ve Güneybatı Pasifik’teki Singapur Havayolları destinasyonlarında, kendi TK uçuş kodunu kullanabilecektir. Kapsamı genişletilen anlaşmanın, ilgili makamların onayına bağlı olarak, 1 Mayıs 2014 itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenmektedir.”

Bu işbirliği ile, uçuş ağının Singapur Havayolları’nın uçuş ağı ile irtibatlandırılarak, yolcular Singapur üzerinden Avustralya, Yeni Zelanda ve Güneydoğu Asya’daki destinasyonlara transfer edebilme imkanına sahip olacak. Aynı şekilde, Singapur Havayolları da yolcularını İstanbul transfer merkezinden Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’daki destinasyonlara transfer edebilme imkanını artırabileceği belirtildi.

FK (MK)