ANKARA, () - TÜRK Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına verilmek üzere THY çalışanlarının topladığı 764 bin liralık çeki AFAD Başkanı Fuat Oktay'a teslim etti.

Soma’da yaşanan maden kazasından sonra THY çalışanlarının topladığı 764 bin TL'lik çeki AFAD'a takdim eden Kotil: "Yaklaşık 40 bin çalışanımızın biraraya gelerek, Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerimizin yakınları için topladığı yardımları onlar adına AFAD’a takdim ediyorum. AFAD'ın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Lojistik destek vermeye çalışıyoruz. Bize ihtiyaç olması halinde personel taşıma açısından lojistik veya kargo olarak her zaman AFAD'ın yanındayız" dedi.

Vatandaşların gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden AFAD Başkanı Fuat Oktay; "Soma yardım kampanyası kapsamında 46,5 milyon lira toplandı. THY çalışanlarının da dahil olduğu 764 bin lira da bu 46,5 milyonun içinde yer alıyor. Bugünkü sembolik bir teslimdi. Sayın Genel Müdürümüz ve tüm THY camiasına teşekkür ediyorum. THY’nin yardımları sadece Soma ile sınırlı değil. Dünyanın her noktasına ulaşabiliyorsak bunun arkasında onlarda var. Dünya çapındaki her olayda THY'yi yanımızda görüyoruz. Filipinler'e anında gidebiliyorsak arkasında THY vardır. Dolayısıyla ülkemizdeki afetlerin yönetiminde THY en büyük güvencelerimizdendir” diye konuştu. AFAD Başkanı Oktay ayrıca THY'nin dünyanın en kaliteli havayolları arasında yer aldığını belirterek, bu başarının çalışanlarla birlikte elde edildiğini söyledi.