TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün yedinci yılı nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.
Yedi yıl önce sokak ortasında katledilen gazeteci Hrant Dink’i saygı ve özlemle andıklarını belirten Sertel'in mesajı şöyle:
"Bugün gelinen noktada davanın tanıkları, sanıkları, savcıları en önemlisi de verilen kararlar yeniden sorgulanmaktadır. Bu ülkede çok sayıda meslektaşımız karanlık cinayetlere kurban gitti. Bu cinayetlerin hemen hiçbiri tam anlamıyla aydınlatılamadı. Yine bizim ülkemizde çok sayıda meslektaşımız sahte ve düzmece delillerle zindanlara atıldı, çürütülmeye çalışıldı. Bugün ülkemizde yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki, adalete olan güven en temelden sarsıntıya uğramıştır. Hak, hukuk, adalet sallanmaktadır. Böylesine bir yapıda geçmişten günümüze verilen bütün cezalar şaibeli hale gelmiş ve bütün bunlar tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. “Nefret Suçları ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü’ olarak ilan edilen bugünde başta hükümet edenler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini, ayrımcılığa, ayrıştırmaya, ötekileştirmeye karşı durmaya, birlik beraberliğe katkı koymaya davet ediyoruz. Ayrımcılığın, nefretin, şiddetin olmadığı, yazdıkları nedeniyle hiçbir gazetecinin, düşünce insanının cezalandırılmadığı özgür ve adil bir ülkede yaşamak istediğimizi bir kez daha vurguluyoruz."
Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde, kurucusu olduğu İstanbul Şişli'deki Agos Gazetesi binası önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.