Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Basın Şeref Kartı ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Şevket Evliyagil dün vefat etti. TGC Yönetim Kurulu, Şevket Evliyagil’in ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli Büyüğümüz, Basın Şeref Kartı ve 1997 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, Şevket Evliyagil’i sevgi ve saygıyla anarken ailesine ve topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.
Şevket Evliyagil’in özgeçmişi:
1924 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesini ve İstanbul İktisat Fakültesini bitirdi. Çeşitli gazetelerde kısa süre habercilik-yazarlık ve uzun süre yazı işleri müdürlüğü yaptı. Halkevlerinde çalıştı. Türkiye Ticaret Odaları,Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları Birliği’nin kurucu müdürlüğü ve aynı yıllarda uzun süre Türkiye İş Bankası’nın basın danışmanlığını yaptı. Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nde dersler verdi. 28 yıl Siyasal Bilgiler Fakültesinde Basın ve Yayın Yüksek Okulu (Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi) öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Ankara Üniversitesi 288 sayfalık 1991/1992 yıllığını, basın ve basım alanına yaptığı hizmetlerinden ötürü Şevket Evliyagil’e armağan olarak yayınladı,
Evliyagil’in basın ve basım dalında üniversitelerde okutulan 4 kitabı var. Kardeşi Necdet Evliyagil ile birlikte kurdukları, Ankara’daki Ajans-Türk Basın ve Basım Sanayii’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyordu.
(BB)