İSTANBUL, () TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti, 31 yıl önce vefat eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Önceki Genel Sekreterlerinden Mustafa Yücel’i Edirnekapı’daki mezarı başında düzenlenen törenle andı. Anma törenine, TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç, TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir ve meslektaşları katıldı.

MESLEKTAŞLARININ SORUNLARIYLA İLGİLENİRDİ
TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Mustafa Yücel’i saygı ve özlemle andıklarını, onun mesleğin duayenlerinden olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Mustafa Yücel, 1917 yılında Elazığ’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde eğitim gördü. Mesleğe; Zekeriya Sertel ile Halil Lütfi Dördüncü'nün yayımladığı Tan Gazetesi’nde başladı. 1936 yılında, Selim Ragıp Emeç ile Ekrem Uşaklıgil’in çıkarttıkları Son Posta Gazetesi’ne geçti. Gazeteciliğin çeşitli dallarında görev yaptı. Onun dönemi, gazeteciliğin en saygın yıllarıydı. 1956’da TGC Genel Sekreterliği’ne getirildi. Bu görevini, hayata gözlerini kapayıncaya kadar, tam 27 yıl ara vermeden sürdürdü. Bütün meslektaşlarının sorunlarını çözmek için gayret gösterirdi. İÜ. Gazetecilik Enstitüsü ile İÜ. Basın Yayın Yüksek Okulu’nda Öğretim Görevlisi olarak, bilgi ve deneyimlerini öğrencilere aktardı. 1981’de Danışma Meclisi’ne MGK kontenjanından üye seçildi. Özellikle darbeler döneminde TGC'yi meslektaşlarını bir takım sıkıntılardan, sorunlardan korudu. Meslektaşlarına rehberlik etti. Basın Şeref Kartı taşıyordu. 7 Temmuz 1983 Perşembe günü vefat etti."
ÇÖZEMEYECEĞİ SORUN YOKTU
TGC Önceki Başkanı Orhan Erinç de şöyle konuştu:

“Mustafa Yücel, hem taşıdığı hoca sıfatıyla hem de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne 27 yıl aralıksız genel sekreterlik yapmasıyla Türk basınına damgasını vuran ustalarımızdan biridir. Ben dahil çok sayıda gazetecinin yetişmesinde emeği geçmiştir. Ben gazeteciliğe, Mustafa Yücel’in genel yayın yönetmenliği döneminde Son Posta’da başladım. O zaman Cemiyet’in genel sekreteriydi. Hocalığından da kaynaklanan çok sayıda öğrencisi üst düzeyde bulunduğu için ‘hocanın çözemeyeceği sorun yok’ demek mümkündü. Gazeteciliğin sorunlarının çözümü konusunda gerçekten çok çaba harcamıştır. Kendisini saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.”

(FOTOĞRAF)