İSTANBUL, () Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu (TGC), Bolu'daki Abant TV sahibi Mehmet Altun ve kameramanının uğradığı saldırıyı kınadı. Gazetecileri darp edip kameralarına el koyanların en kısa sürede bulunmasını isteyen TGC Yönetim Kurulu'nun yayınladığı yazılı açıklama şöyle:
“Yerel medyada gazetecilere yönelik saldırıların bir örneği daha Bolu’da yaşandı. Bolu'da faaliyet gösteren Abant TV sahibi Mehmet Altun ve kameramanı haber yapmak için gittikleri Yeniçağa ilçesinde saldırıya uğradı. Araçlarının camları kırıldı, kameralarına el konuldu.
Yeniçağa Gölü'nde organik toprak türü olan kaçak torf çıkarıldığı ihbarını alan gazeteciler olayı haberleştirdi. Yeniçağa Gölü’nden dönüşte telefonla tehdit alan gazetecilerin araçları daha sonra bir grup tarafından durduruldu. Araçlarının camları kırıldı ve kameralarına el konuldu. Bu olay yerel medyanın hangi koşullarda gazetecilik yapmaya çalıştığının bir örneğidir. Gazeteciler halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmaktadır. Abant TV’de görev yapan meslektaşlarımızın uğradığı saldırıyı kınıyor, Bolu Valisi ve Emniyet Müdürü’nden saldırganların en kısa sürede bulunmasını istiyoruz. Meslektaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. ”