TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, ölümünün yedinci yıl dönümünde gazeteci Hrant Dink ile ilgili bir anma mesajı yayınladı. Mesajda "Hrant Dink’i meslektaşları hiç unutmayacak. Yargılama sürecinin gerçek katilleri ve azmettiricileri ortaya çıkaracak şekilde en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz" denildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin mesajında şu görüşlere yer verildi: "Değerli meslektaşımız Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i aramızdan alınışının yedinci yıl dönümünde bir kez daha sevgi ve özlemle anıyoruz. 19 Ocak 2007'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen dava ve yürütülen soruşturma, cinayetin yedinci yılında da devam ediyor. Yedi yılda üç savcı değişen davada, cinayetle ilgisi olduğu iddia edilen kamu görevlileri hakkında açılması istenen soruşturmalar hala engelleniyor. Dink’in ailesi ve avukatları cinayetin arkasındaki güçlerin ve azmettiricilerin korunmaya devam edildiğini ifade ediyorlar. Uluslararası çapta yankı uyandıran, kamuoyunda derin bir iz bırakan Dink cinayetinin esas sorumlularının bugüne kadar yargı önüne çıkarılmamasının bir demokrasi ayıbı olduğunu düşünüyoruz.
Adaletin yerini bulmaması, toplumda var olan derin güvensizliği büyütüyor. Hrant Dink'e düzenlenen suikasti tüm yönleri ile açığa çıkaracak ve tetikçinin arkasındaki güçleri de ortaya koyacak biçimde hukuk yollarının işletilmesini ve bu demokrasi ayıbının ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.”