İSTANBUL, () TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC),  gazetecilere yönelik saldırıların son günlerde arttığına dikkat çekti. TGC tarafından yapılan açıklamada,  "Meslektaşımız Evrensel Gazetesi yazarı ve internet sitesi editörü Mithat Fabian Sözmen, evine girerken yüzü maskeli bir saldırganın demir çubukla saldırısına maruz kalmıştır. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

Bu tür saldırıyı düzenleyenlerin bir an önce ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasının istendiği açaklamada, şu görüşlere yer verildi:
“Meslektaşımız Evrensel Gazetesi yazarı ve internet sitesi editörü Mithat Fabian Sözmen bugün 01.00 sıralarında evine girerken yüzü maskeli bir saldırganın demir çubukla saldırısına maruz kalmıştır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine kaldırılan arkadaşımızın başına 10, sol koluna da bir dikiş atılmıştır.
Geceyi hastanede geçiren meslektaşımıza yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Geçen hafta TGS Genel Sekreteri ve İMC televizyonu sunucusu Mustafa Kuleli de evine giderken benzer bir saldırıya uğramış ve yaralanmıştı.
Bu olaylarda gazetecileri hedef gösteren siyasetçilerin de bir sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve bilgilenme hakkı için uğraş veren gazetecilere yönelik bu tür saldırılar meslektaşlarımızı elbette yıldıramayacaktır. Ama kolluk güçlerinin de gazetecileri korumada ve saldırganları bulmakta daha titiz davranmasını beklemek hakkımızdır.
Meslektaşımız Sözmen’e geçmiş olsun diyor, Emniyet Müdürlüğü’nden ve İçişleri Bakanlığı’ndan olayların sorumlularını en kısa sürede bulmalarını talep ediyoruz.”