ANTALYA Adliye Binası önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Başbakan Erdoğan'ın son 10 günde yaptığı seyahatlerde 150'ye yakın arkadaşlarının gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını iddia etti.
Antalya Adliyesi önünde saat 12.00'de toplanan grup üyeleri, hükümetin yıkılmak üzere olduğunu, bu nedenle açıktan faşizm uyguladığını öne sürdü. Grup adına açıklama yapan TGB Antalya İl Sorumlusu Alparslan Güneş, Haziran direnişiyle Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yıkılma korkusu yaşadığını söyledi. Ayağa kalkan gençlik gücünün kendisini hissettirdiğini belirten Güneş, Başbakan Erdoğan'ın son 10 günde yaptığı seyahatlerde 150'ye yakın arkadaşlarının gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını iddia etti. Alparslan Güneş şöyle konuştu:
"Valiler, kaymakamlar Başbakan'ın geleceği yerlerde yapılacak işlere 'TGB'yi gözaltına almak' diye ekliyorlar. Adeta olağanüstü hal ilan edilmekte, spor karşılaşmaları iptal edilip, memurlar mitinge katılmaya zorlanmaktadır. Dün bu faşizm Antalya'da da başgöstermiş, Alanya ve Manavgat'tan sonra Antalya'da da TGB bürosu abluka altına alınmıştır. Polis yürümemize izin vermeyerek 26 arkadaşımızı gözaltına almıştır."
Grup daha sonra 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atarak dağıldı.