İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 'Yolsuzluk ve rüşvet' iddialarıyla yürütülen ve aralarında 3 bakanının oğullarının ile pek çok iş adamının da gözaltına alındığı soruşturma ardından Trabzon’da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup öğrenci, AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanarak hükümeti protesto etti.
Pazarkapı Mahallesi’nde AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan 40 kadar TGB mensubu ‘Hükümet istifa’ pankartı açtı, ‘Hükümet istifa, Tayyip Yüce Divan’a’ ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı. ‘Parabia’, ‘Hırsız var’, ‘Yüzyılın yolsuzluğunda yüzyılın pişkinliği’, ‘Ayakkabı kutusuna mı koymuşlar?’ ve ‘Rüyada ayakkabı kutusu görmek paraya işaret’ yazılı dövizler taşıyan grup hükümete istifa çağrısında bulundu. Grup adına konuşan Atalay Karaüç, hesap sormaya geldiklerini belirterek şunları söyledi:
"AKP- Cemaat kapışması derinleşmiştir. Ayakkabı kutusundan çıkan 4.5 milyon dolar, uçakta unuttukları 30 kilo altınlar, yapılan yolsuzluklar, milletin kursağından çalınan paralar gün yüzüne çıkmıştır. Şimdi hesap verme vakti. Bizler hesap sormaya geldik. Erdoğan haziran ayaklanmasında, 'Polisimiz destan yazdı’ diyordu. Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polisler görevden alındı. Haziran'da destan yazanlar şimdi darbeci mi oldu?"