TÜKRİYE'yi sarsan 17 Aralık operasyonunu protesto etmek isteyen yaklaşık 100 kişiden oluşan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi grup Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı önüne kadar yürüyerek protesto gösterisi yaptı. Üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gideceği yer Pensilvanya yazılı kartondan yaptıkları yolcu biletini Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı önüne bıraktı.
Cumhuriyet Parkı'nda saat 18.00 sıralarında toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan TGB üyesi grup 'Hükümet istifa', 'Yolsuzluk yapmayı iyi bilirsiniz' sloganları atarak yürüyüş yolu boyunca Ak Parti İl Binası önüne kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan TGB İl Sekreteri Emre Kar, "Son günlerde yaşanan olaylar bir gerçeği tekrar tekrar ortaya koyuyor. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar kaybeder. Milletimiz ise birleşe birleşe iktidara yürüyor. Ülkemiz geçtiğimiz günler içersinde Türkiye'yi yönetenlerin nasıl birbirine girdiğine tanık oldu. Öyle bir kavga ki, iki taraf da birbirinin kirli çamaşırlarını ortaya seriyor. Bakan çocuklarının ayakkabı kutularından milyonlarca lira çıkıyor, birilerinin kasetleri yayınlanıyor.Türk halkı her şeyin farkındadır. Tayyip yüce divanda yargılanacaktır" dedi.
Grup daha sonra kartondan yaptıkları ve üzerinde gidecek kişi Başbakan Erdoğan, gideceği yer Pensilvanya yazılı yolcu biletini Ak Parti İl Binası önüne bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.