TÜRKİYE Gençlik Birliği (TGB) Sivas Şubesi üyeleri, Cumhuriyet Üniversitesi'nde basın açıklaması yaparak 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ve arkasından internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili olarak hükümeti eleştirdi.
TGB üyesi yaklaşık 20 kişilik grup Cumhuriyet Üniversitesi'nde merkezi kafeterya önünde toplanarak açıklama yaptı. Ellerinde 'Biz gaz yedik, sen haram', 'Vatan, ekmek, namus, anlayamasın Bilal' yazılı dövizlerle slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan TGB Sivas İl Başkanı Furkan Derecik, Türkiye'de vatansever ve vatan hainleri olmak üzere iki cephe bulunduğunu savunurken şöyle dedi:
"Kimdir bu vatan hainleri önce tanımını koyalım. Nazım (Hikmet) usta dizelerinde anlatmış. Kendisi için vatan haini suçlamaları gelince demiş ki, 'Vatan para kasalarınızsa, vatan çek defterlerinizse, vatan Amerikan üsleri ise evet ben vatan hainiyim'. Biz de söylüyoruz şimdi; 'Vatan ayakkabı kutularına doldurduğunuz paralarsa, vatan oğullarınıza aldığınız gemiciklerse, vatan Amerikan üsleri ise evet biz vatan hainiyiz'. Bizler bilmekteyiz ki vatan uğruna mücadele ettiğimiz Cumhuriyet devrimi ile var. O zaman bizler en büyük vatan severleriz. Vatan hainleri ise işte bu vatanı yandaşına, oğluna, kendine peşkeş çekenlerdir. Artık yolsuzlukları su üstüne çıkmıştır. Hep biliyorduk, söylüyorduk. İktidarları boyunca bunların çıkarcı kuklalar olduğunu, Amerika'nın hizmetkarları olduklarını. Ses kayıtları ile tüm basiretsizliğini gösteren iktidar, ne denli beceriksiz olduğunu göstermiştir."
Bugün ülkeyi yönetenlerin Yüce Divan'da yargılanacaklarını iddia eden Derecik, bu toprakların çok sayıda kahraman yetiştirdiğini, coğrafyanın zora düştüğünde  kahramanlar çıkardığını anlattı. Derecik, şöyle devam etti:
"Bu topraklarda hep kahramanlar kazanmış, hainler kaybetmiştir. Bu topraklarda Mustafa Kemal'ler kaybetmez. Tekrar böyle olacaktır. Bu günün Mustafa Kemalleri olarak bizler kazanacağız. Bu toprakların hamurunda vardır. Bizler babamızdan vatan, emek, namus kavramlarını öğrenerek büyüdük. Bak Bilal biz babamızdan emeğin en yüce değer olduğunu öğrendik. Sen ne öğrendin, emek hırsızlığını mı? Biz babamızdan vatanı öğrendik. Edirnesi'nden Kars'ına bir bütün olduğunu. Sen ne öğrendin. Milliyetçiliği ayaklar altına almayı mı? Biz namuslu yaşamayı öğrendik. Sen ne öğrendin paraları sıfırlamayı mı? Onu da tam öğrenememişsin baban anlatıyor, anlatıyor anlıyamıyorsun. 'Anlamadım babacığım' diyorsun. Anlamamanız normaldir. Çünkü yıkılıyorsunuz."

HY(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)