Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'e bir dönem daha hizmet etmek için belediye başkanlığına adaylığını açıkladı. Esenler'i İstanbul'a yakışan bir marka haline getireceğini söyleyen Göksu, 'Yeni dönem kolları sıvama günü. Yeni dönem, daha fazla heyecanla çalışma günü. Esenler'de yeni başarılara koşacağız' dedi.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimi için Esenler Belediye Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Esenler AK parti İlçe Teşkilatı'nda adaylık müracaatında bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdal Başak'la birlikte bir basın açıklaması yaptı.
TEK ADAY
Basın toplantısında ilk konuşmayı AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan yaptı. Özkan, konuşmasına ilçede 1 Ekim - 1 Kasım 2013 tarihleri arasında belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurularının kabul edildiğini belirterek başladı. 1 Ekim 2013 tarihinden bugüne kadar 100'ün üzerinde meclis üyeliği için başvuru gerçekleştiğini söyleyen Özkan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun dışında belediye başkanlığı aday adaylığı için başka bir müracaatın olmadığına dikkat çekti. Esenler'e 5 yıldır hizmet veren Esenler Belediye Başkanı Göksu'ya teşekkür eden Özkan, 'Başkanımıza ben sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Allah yapmış olduğu hizmetleri daim etsin' dedi. Özkan, ' Bizler AK partinin bireyleri olarak kimseye makam kazandırmak değil, orada yaşayan insanlara hizmetkar seçme peşindeyiz. Burada da inşallah biz belediye başkanlığından ziyade Esenler'e 5 yıl boyunca hizmet edecek, Esenler halkının hizmetkarı olacak belediye başkanını, bu aday adaylığıyla kazandırmış olacağız' dedi.
ESENLER'DEN REKOR BEKLİYORUZ
Özkan'ın ardından konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise; 'Seçime hazır görünüyoruz. Burada herkesin yüzü gülüyor. Güzel bir tablo. Hem Esenler'de ikamet eden bir kardeşiniz olarak, hem de Tevfik Göksu kardeşinizle yıllardır siyaset yapan birisi olarak bugün onun başvurusunda Esenler Teşkilatımızla beraber olmayı arzu ettim' dedi. Esenler'de 5 yıl içinde Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun ciddi hizmetler ortaya koyduğunu söyleyen Aşkın Bak, 'Biz de her zaman yanında olduk ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Teşkilatımıza güç, kuvvet versin. Çünkü bu teşkilattan beklenen şu: İstanbul'un rekorunu kırmasını bekliyoruz biz Esenler'den. Çünkü Esenler bunu yapabilecek güçte. Bu tablo da, bu ortam da bunu gösteriyor' diye konuştu.
ESENLER HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Son olarak 2009 yılından beri Esenler'e hizmet eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu mikrofonu aldı. 'Salona girince seçim havasına girdiğimi hissettim' diyerek konuşmasına başlayan ve hayatın çok hızlı bir şeklide akıp gittiğini söyleyen Göksu, 'Cenab-ı Hak bize bir fırsat ve imkân verdi. Halka hizmet etme imkanı. Halkımız da bize destek verdi. Biz o desteğin hakkını vermek için yoğun bir gayret gösterdik. Attığımız her bir adımda dua etsinler diye adım attık. Attığımız her bir adımda Esenler halkının gönlünde ve yüreğinde yer bulduğumuzu düşünüyorum. Çünkü Esenler halkı, kendisine hizmet eden ve kendisi için bir adım atana 10 adım atma yürekliliğini gösterebilecek erdeme ve ahlaka sahip. Böylesine güzel ahlakla bezenmiş bir şehrin sakinlerine hizmet etmekten dolayı önce Cenab-ı Hakka hamd ediyorum ve bu imkânı bana sunan Esenler halkına teşekkür ediyorum' diye konuştu.
'Bugün yeni bir dönem için besmele çekme günü' diyen Göksu, 'Yeniden kolları sıvayacağız ve yeniden kolları sıvamak için bugün yeni bir start vereceğiz' dedi. Yeni dönem için adaylık müracaatını yapacağını söyleyen Göksu, herkes için hayırlı olmasını diledikten sonra, Esenler'in zor bir ilçe olduğunu kaydetti ve 5 yıllık süre içinde Esenler'de yapılamaz denen çok sorunu çözdüklerini söyledi.
YENİ DÖNEM KOLLARI SIVAMA GÜNÜ
Esenler'e kalıcı eserleri bıraktığını belirten Göksu, 'Bundan sonra daha güzelleri olacak. Ama bunu birlikte yapacağız, birlikte başaracağız. Esenler'i sadece kendi içinde büyüyen değil, İstanbul'a yakışan bir marka haline getireceğiz' dedi. Göksu, yeni bir başlangıcın herkes için hayırlı olmasını temenni ettikten sonra 'Yeni dönem kolları sıvama günü. Yeni dönem, daha fazla heyecanla çalışma günü. Esenler'de yeni başarılara koşacağız. Esenler'de inşallah İstanbul'un rekorunu kırarak AK Parti bayrağını en yüksek zirveye hep birlikte taşıyacağız' diye konuştu. Göksu, kendisine belediye başkanlığı görevi süresince destek olan herkese teşekkür ettikten sonra konuşmasını tamamladı. Göksu, konuşmasının ardından aday adaylığı müracaat dosyasını AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan'a takdim etti. Esenler'e yaptığı hizmetlerden dolayı AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat da Belediye Başkanı Göksu'ya çiçek hediye etti.
TEVFİK GÖKSU KİMDİR
1966 Gölbaşı Adıyaman doğumlu olan M. Tevfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.
Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmalarını Siyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.
1992-2000 yılları arasında da Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. Ayrıca Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketinde çalışmalarda bulundu. Aday adayı olmadığı halde 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterildi. Seçimi yüzde 48 gibi yüksek bir oy oranı ile kazanan Göksu, o tarihten beri bu görevini başarı ile sürdürüyor. İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.
(FOTOĞRAFLI)