İSTANBUL,() TÜRKİYE'nin eğitimine destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2014-2015 öğretim yılında yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursu almaya hak kazanan 79 yeni bursiyerini tanıttı. Yurt dışı bursiyerleri tanıtmak amacıyla TEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu ve TEV Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına, yurt dışı bursları için işbirliği yapılan ülkelerin konsolosları, bağışçılar ve TEV gönüllüleri de katıldı.

TEV’in 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi imkanı sağlamak için dokuz ülke ile işbirliği yapan Türkiye’deki tek sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten TEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu, şunları söyledi:

“Bugün yurt dışında 117 gencimiz eğitimlerine devam ediyor. Bu yıl da 79 başarılı gencimiz yurt dışına yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine gönderilmek üzere seçildi. Böylece, 2014-2015 öğretim yılında toplam 196 gencimiz yurt dışı burslarımızdan yararlanacak. Yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapan gençlerimize Türk Eğitim Vakfı olarak her yıl toplam 1,5 milyon dolarlık burs fonu ayırıyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumların da destekleriyle yurt dışı bursiyerlerimize 3 milyon dolarlık bir katkıda bulunuyoruz.”

Genel Müdür Yıldız Günay ise ‘‘Türk Eğitim Vakfı başarısını ülkemiz sınırları dışında da sürdürmektedir. Vakfımız 9 ülke ile işbirliği yaparak, başarılı gençlerimize burs imkanı sağlayan ve en büyük bütçeyi ayıran tek sivil toplum kuruluşudur. Bu gururun en haklı temsilcileri olan yeni dönem yurt dışı bursiyerlerimizi sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz’’ dedi.
2014- 2015 eğitim döneminde  TEV Kaynaklarından ABD’ye 5, Almanya’ya 3, İsviçre’ye 1, TEV-İngiltere Hükümeti Chevening bursundan İngiltere’ye 1, TEV-DAAD bursundan Almanya’ya 40, TEV-Fransa Hükümeti bursundan Fransa’ya 5, TEV- Garring vakfı bursundan Danimarka’ya 1, TEV-IE Business School bursundan İspanya’ya 2, TEV-FIAT bursundan İtalya’ya 2, TEV-Uluslararası Japan Üniversitesi bursundan 1, TEV-SINGA doktora bursundan Singapur’a 16, Dr. Orhan Birman tıp burs fonundan 2 genç uzman tıp doktoru gönderilecek.

(FOTOĞRAF)