Turgay İPEK- Kerim BURUCU/ERZURUM, () - ERZURUM'un merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Söğütlü Köyü'nde, aylardır yapımı süren sulama tesislerinin faaliyete geçirilmemesi tarlaları susuz, çiftçiyi zor durumda bıraktı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nin marul, ıspanak, maydanoz, soğan, patates gibi sebze ihtiyacının büyük bir bölümünü üreten Söğütlü Köyü'nde, çekilen susuzluk yüzünden sadece bir çiftçiye ait 100 bin marul fidesi kurudu. Susuzluk yüzünden binlerce dönüm ekili alanın kuruduğunu söyleyen 4 çocuk babası çiftçi Selahattin Küçükler, şunları söyledi:
"DSİ sulama kanalı yapacağını söyleyerek tarlalara giden kanalları bozdu. DSİ sulama tesislerini yapıp sulama birliğine verecekti. Biz de suyu kullanıp birliğe para ödeyecektik. DSİ hem kanallardan gelen suyumuzu kesti hem de su vermemeye başladı. Aradan 8 ay geçti ancak hiçbir yol alınmadı. Bölgemizdeki tarlalar susuz kaldı, Sahara çölüne döndü. Geçimini sebze yetiştirerek yapan çiftçiler mağdur oldu. Yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki köyden getirdiğimiz taşıma su ile tarlaları sulamaya çalışıyoruz. Bu da yetmiyor. Tarlama su veremediğim için 100 bin marul fidesi kurudu. Zararım çok büyük. 4 çocuk okutuyorum. Susuzluk yüzünden çiftçi tarlasına ekim yapmadı. 30 dönüm tarlam var ama bir damla suyum yok. Başbakan, 'Ben çiftçiye destek veriyorum' diye söylemesin. Anamız ağladı."

FOTOĞRAFLI