AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne bir terör mağduru babası tarafından 4 yıl önce yaptırılan yanık ünitesi eğitimli personel eksikliğinin giderilmesinin ardından törenle hizmete açıldı.
Kuşadası'nda 17 Temmuz 2005 tarihinde bir minibüse bombanın konulması sonucu ikisi turist 5 kişi hayatını kaybetti. Patlamada minibüs içerisinde bulunan ve askerden yeni gelen 22 yaşındaki Akif Çallı, yanarak ağır yaralandı. Aylarca tedavi gören Çallı, Aydın ve Kuşadası'nda yanık ünitesi bulamayınca tedavi için defalarca kez diğer illere gitmek zorunda kaldı. Çallı, 3 yıl süren tedavinin ardından tekrar sağlığına kavuştu. Oğlunun yaşadığı sıkıntıları başkasının yaşamaması için Aydın'da Yanık Ünitesi yaptırmaya karar veren Ali Çallı, Adnan Menderes Üniversitesi'nde dönemin rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ile görüşüp, gerekli onayı aldı. Rektör Prof. Dr. Boylu ile sözleşme imzalayan hayırsever Ali Çallı, hastanenin istediği son teknolojiye sahip cihazları Almanya'ya giderek 400 bin lira karşılığında aldı. Çallı, 6 ay içerisinde cihazları teslim alıp, yetişkin ve çocuk olmak üzere 5 yataklı üniteyi hizmete hazır hale getirdi. Hayırsever Çallı, merkezin anahtarını daha sonra ilgililere teslim etti. Eğitimli personel eksikliğinden uzun süre açılmayan yanık ünitesi için hayırsever Çallı, çareyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazmakta buldu. Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nin açılışına gelen Başbakan Erdoğan ile görüşen ve yazdığı mektubu da veren Ali Çallı, yardım istedi.
4 YILLIK ÇİLE BİTTİ
Başbakan Erdoğan ile yapılan görüşmeden 1 ay sonra müjdeli haber Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu'dan geldi. Oğurlu, eğitimli personelin hastaneye atanmasıyla 18 Kasım 2013 tarihinden itibaren hasta kabulüne başladıklarını söyledi. 7 hemşire ve 4 personel ile hastalara hizmet verilen merkezin resmi açımlışı bugün törenle yapıldı. Açılışta konuşan Yanık Ünitesi Sorumlu Hekimi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sami Bostan, bugüne kadar kendilerine 71 hasta başvurusu olduğunu bunlardan 10'nu tedavi edip taburcu ettiklerini açıkladı. 4 hastanın ise tedavisinin sürdüğünü belirten Bostan, "Bütün talepleri karşılayabilmek için genişleme ve büyüme çalışmalarına başladık” dedi.
REKTÖR, GECİKME İÇİN ÖZÜR DİLEDİ
ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu da konuşmasında merkezin açılmasındaki gecikmenin sorumluluğunu üstlenip, hayırsever Ali Çallı’dan özür diledi. Birincioğlu, "Bakanlıklar arası oluşan kopukluklar, hizmetlerimizin gecikmesine neden olmaktadır. Son dönemde tüm vekillerimizin desteği ile 42 hemşire üniversitemize kazandırıldı. Bu hemşirelerin görevlendirilmesiyle yeni ünitelerin açılması mümkün oldu. Üniversitemizde el birliği ile çok güzel ve başarılı işlere imza atıyoruz. Bunların devamı için şehirdeki hayırseverlerin bu işlere sahip çıkması, bürokratların destek olması, politikacıların merkezi hükümetin desteğini sağlamasıyla bu hizmetlerin sayısı ve kalitesi artacaktır” dedi.
İŞKENCE BİTTİ
Oğlunun yaşadığı zorlukları, başka kişilerin yaşamaması için yaptırdığı ünitenin açılmasına sevindiğini belirten Hayırsever Ali Çallı ise şunları söyledi: "Oğlumun tedavisinde biz çok zorluk çektik. Başkaları oda bizim yaşadıklarımızı çekmesin istedik. Kalıcı bir ünite yaptırdım. Bu ünitenin açılışı için epeyce bekledik. Allah'a şükürler olsun ki böyle bir eseri yapmak bize nasip oldu. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Hastaların iyileşmesine yardımcı olduysak ne mutlu bize. Hastalar, bir dua etsin, yeter." Konuşmaların ardından Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu hayırsever Ali Çallı'ya teşekkür plaketi verdi. Açılış kurdelesi kesilmesinden sonra Yanık Ünitesi’nde tedavi gören hastaların hijyenleri dolayısıyla içeriye kimse alınmazken, hayırsever Ali Çallı ve törene katılan diğer misafirlere sinevizyon eşliğinde ünite hakkında bilgi verildi.