Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), () - ASKERDEN terhis olup Adapazarı'ndaki evine geldikten 3 gün sonra rahatsızlanan 22 yaşındaki Erdinç Maden, yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor. Annesi Serpil Maden ise oğlunun askerde mikrop kaptığını ileri sürdü.
Adapazarı Şeker Mahallesi'nde yaşayan 22 yaşındaki Erdinç Maden, geçen ocak ayında izin dönüşü Diyarbakır Çüngüş Asker Toplama Merkezinde 10 gün kaldı. Ailenin iddialarına göre, burada mide bulantısından şikayet eden jandarma komando er Erdinç Maden'e ilaç tedavisi uygulandı. İddiaya göre tedavilere rağmen rahatsızlık ayaklarına vurdu.
Mayıs ayında terhis olduktan sonra geldiği Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi'ndeki Asker Toplama Merkezi'nde yine rahatsızlandığı ileri sürülen Erdinç Maden, Adapazarı'ndaki evine geldikten 3 gün sonra yeniden rahatsızlandı. Haziran ayında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Erdinç Maden, 17 gün hastanede yattı ancak teşhis konulamadı.
Erdinç Maden'e daha sonra başvurduğu Kocaeli'ndeki Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde septisemi (kanda hastalık yapan bakteri) teşhisi konuldu ve yoğun bakımda tedaviye alındı.
Oğlunun bir an önce sağlığına kavuşması için dua eden Serpil Maden, şunları söyledi:
"Üç çocuğumdan ortancası Erdinç, eve geldiğinde sadece 3 gün geçmişti. Rahatsızlanınca hemen Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdik. Burada midesinden endoskopi yapıldı ve önce mide rahatsızlığı tanısı kondu. Daha sonra 'apandisit olabilir' dendi. Apandisit çıkmayınca 'bağırsaklarında problem var' denildi. Tüm bu teşhislere rağmen oğlumun gün geçtikçe sağlığı daha çok bozuldu. Temmuz ayının ortalarında da Derince Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Şimdi burada yoğun bakımda olan oğlumun yaşam fonksiyonları makineye bağlı olarak devam ediyor."
Serpil Maden, oğlu Erdinç'in izin dönüşü asker toplama merkezinde mikrop kaptığını ileri sürdü.

FOTOĞRAFLI