Tahsin GÜNER / ANKARA, () - SAĞLIK çalışanları, Türk Sağlık-Sen öncülüğünde Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelerek sağlık çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler. Temsili olarak seçim sandığı kuran sağlıkçılar, sağlık bakanına kırmızı kart gösterdi.

Ankara'da Sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde Türk Sağlık-Sen öncülüğünde Sağlık Bakanlığı önünde bir araya geldi. Sağlık çalışanları, çalışma hayatından memnuniyeti oylamak için bakanlık önünde kurulan temsili seçim sandığında oy kullandılar. Temsili seçim sonrası sandıktan 250 Hayır, 4 Evet oyu çıktı. Sağlık çalışanları adına konuşmasına başlayan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Gezi Parkı olaylarında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, Tunceli'de şehit olan Polis Memuru Ahmet Küçüktağ ve Okmeydanı'nda kavgada hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'na başsağlığı diledi. Bu tür toplumsal olaylara müdahale ederken, emniyet mensuplarının daha dikkatli davranması gerektiğini belirten Kahveci, “ Artık şu biber gazı meselesini gündemden çıkarın. Yasaklansın bu biber gazı. Zaman zaman Kamu-Sen mensupları da bu biber gazına maruz kalıyorlar” dedi.

Tıp Bayramı'nı sağlık çalışanlarının sorunlarla karşıladığını ifade eden Kahveci "Tıp Bayramı'nın arifesinde 13 Mart günü sağlık çalışanları olarak bayram gelmiş neyimize diyoruz. Çünkü 500 Bin Sağlık çalışanının tamamı sorunlarla uğraşıyor. Sıkıntılarına çözüm üretilmiyor. Taleplerine kulak tıkanıyor. Döner sermayeler düştü. Emeklerinin karşılığı verilmiyor. Emeklilik zehir ediliyor" dedi.

Sağlık çalışanları daha sonra Sağlık Bakanlığı duvarına siyah çelenk ve 'Bayram Gelmiş Neyime' pankartı astıktan sonra olaysız dağıldı.

()