ANTALYA'nın kavurucu Temmuz sıcağında serinletici eğlence arayanların ilgi gösterdiği Antalya Akvaryum'da bulunan Kar Dünyası'nda sergilenen 15 buz heykel, tatilcilerden yoğun ilgi gördü.
Antalya'da sıcaktan bunalanlar deniz ve su parkının yanı sıra serinlemek için alternatif eğlence yerlerine de yöneliyor. Konyaaltı'nda bulunan Antalya Akvaryum'daki Kar Dünyası, dışarıda 40 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığının görüldüğü Antalya'da, sıfırın altında 5 derece havası ile tatilcilere Temmuz ayında kış mevsimini yaşatıyor. Ziyaretçilerin özel montla gezdiği, kar topu oynamanın tadını çıkardığı Kar Dünyası'nda 'Antalya'nın Efsaneleri' adlı kar ve buz heykel müzesi oluşturuldu.
Antalya'nın tarihi mekanları ile önemli kişilerin 15 buz heykelinin yer aldığı müze ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Müzede tarihi mekanlardan Hadrianus (Üç Kapılar), Myra, Likya Mezarı, Apollon Tapınağı'nın sembolize edildiği heykellerin yanı sıra St. Nicholaus (Noel Baba), Abdal Musa, Mustafa Ertuğrul, Attalos'un da buzdan heykeli yer alıyor.
Buzdan balıkların, kutup ayısının ve Eskimoların 'igloo' denilen evlerinin yer aldığı müzeyi ziyaret edenler, hem bu sıcakta serinliyor hem de neşeli fotoğraflarla bu anı ölümsüzleştiriyor. Antalya'nın tarihi yerleri ile kültürel mirasının işlendiği heykellerin sergilendiği müze 10.00- 20.30 saatleri arasında ziyarete açık.

FOTOĞRAFLI