İZMİT(Kocaeli), ()- TEM'in Gebze ile Körfez Kavşağı arasındaki bölümün yapılacak çalışmalar nedeniyle 24 Temmuz tarihine kadar ulaşıma kapatılması ve özellikle akşam saatlerinde sürücülerin saatlerce süren çilesi ile ilgili MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkkan, otoyolun 81 gün süreyle ulaşıma kapatılmasının yol açacağı sorunların düşünülüp- düşünülmedeii ve gereken önlemlerin alınıp- alınmadığının yanıtlanmasını istedi.
Türkkan'ın medya ile de paylaştığı soru önergesinde TEM'in Gebze-Körfez ile Gebze-İzmit Doğu kavşağı arasında yapılacak çalışmalar sebebiyle 81 gün süreyle 24 Temmuz’a kadar ulaşıma kapatıldığını hatırlatırken şu sorulara yanıt verilmesini istedi:
"Yolun kapatılmasının yol açacağı sorunlar düşünülmüş müdür bu konuda gerekli tedbirler alınmış mıdır? * Otobanı kullanan bazı sürücülerin yakındığı gibi neden böylesine önemli bir yolun 81 gün gibi uzun bir süre kapatılacağı önceden duyurulmamıştır? * Bölgede sanayileşmenin yoğunlaşmasına bağlı olarak OSB’ler nedeniyle zaten büyük bir sorun haline gelen ulaşım ve trafik konusunun otobanın 81 gün süreyle ulaşıma kapatılması nedeniyle daha da sorun olması nedeniyle trafiği rahatlatmak için ne gibi uygulamalar yapılması düşünülmektedir? * TEM Otobanı'nda Gebze-Körfez kavşağı ile Gebze-İzmit Doğu kavşağı arasında yapılacak çalışmaların 81 günden daha az zamanda bitirilmesi planlanmakta mıdır? * Hem sanayiyi hem de bölgedeki olağan yaşantıyı etkileyen bu ulaşım aksaklığı konusunda farklı bir planlama yapılması düşünülmekte midir?"

MB(MB/İD)