KOCAELİ'nin Gebze ile Körfez ilçeleri arasında TEM yolunun Ankara yönünün, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatılmasının ardından, bugün öğleden sonra D-100 karayolunda trafik yoğunluğu arttı.
Dün sabaha karşı saat 03.'00'de başlayan uygulama ile TEM yolu Ankara yönü, Gebze gişelerinden itibaren ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, Gebze ile Körfez turnikeleri arasında bulunan üstgeçit ve viyadüklerde üstyapı ve izolasyon yenileme çalışmaları başlattı. Sürücüler, İstanbul yönünden Gebze'ye yaklaştıklarında TEM turnikelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi.
81 gün boyunca 24 saat aralıksız sürecek bu çalışmalar, bölgedeki trafiği olumsuz etkiliyor. Bugün öğleden sonra D-100 karayolu Ankara yönü, özellikle Gebze girişinde başlayan yoğunluk, Körfez İlçesi Tüpraş Kavşağı'na kadar sürdü. Hasarlı ve yaralamalı kazalar nedeniyle de trafik, zaman zaman durma noktasına geldi.
İstanbul'dan İzmit'teki yakınlarını ziyaret etmek için geldiğini söyleyen otomobil sürücüsü Medet Gümüş, "Kartal'dan yola çıktım. D-100 karayolu Gebze'den itibaren yoğunlaşmaya başladı. Zaman zaman da trafik durma noktasına geldi ve bu durum Körfez İlçesi'ne kadar sürdü. Bir an önce çalışmanın tamamlanmasını ümit ediyoruz" diye konuştu.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)