KAYSERİ, () - TEMA Vakfı Kayseri Temsilciliği, Tomarza ve Talas ilçelerinde fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrenci, öğretim elemanı ve vatandaşlar katıldı.
Tomarza ilçesi Gülveren Köyü’ nde gerçekleşen etkinlikte Erciyes Üniversitesi Genç TEMA Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Burhan Sevim yaptığı konuşmada, Anadolu’ nun güzide köylerinden biri olan Gülveren’e bu yıl fidan dikim etkinliğinin dördüncüsünü düzenlediklerini söyledi. Sevim, “Kırk kişinin bir saatte havaya verdiği karbondioksiti yetişkin bir çam ağacı bir saatte oksijene dönüştürüyor. Bilindiği üzere ormanların su varlığını koruması, erozyonu önlemesi, beden ve ruh sağlığımız üzerinde de birçok olumlu etkisi vardır” dedi.
TALAS DA YEŞİLLENDİRİLDİ
Diğer fidan dikim etkinliğine ise Talas Tanıtım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile TEMA Vakfı Kayseri Temsilciliği öncülük etti. Adeta bayram havasında geçen etkinlikte fidanlarını toprakla buluşturan grup, derneğin vermiş olduğu çeşitli ikramlardan sonra bölgeden ayrıldı.

ŞK(OE/AK)(FOTOĞRAFLI)