THODEX vurgunu sonrasında başka kripto para borsalarında da bu şekilde kaçış hazırlığı yapılırken gözaltılar gerçekleşmiş ancak vatandaşların paralarının çoktan buhar olduğu anlaşılmıştı.

Yaşanan bu olayların ardından bu kez çok daha enteresan bir kripto para vurgununun TELEGRAM üzerinden ve profesyonelce kurgulanmış bir “Ponzi Sistemi” ile gerçekleştirildiği ortaya çıktı.Yaklaşık 8 ay önce TELEGRAM’da @Shdtrading_bot isimli kanalda faaliyetine başlayan SHD GROUP COMPANY isimli kripto para organizasyonu katılımcılardan “Yatırım” adı altında çeşitli kripto para birimlerinden oluşan “Paket” adı verilen yatırım araçları için para toplamaya başladı.

Sistemin açıklamasına göre Bitcoin,Etherium,Tron,Bittorent gibi kripto paralardan oluşan “Paketlere” parasını yatıran yatırımcılar 80 günde %20 oranında kar elde etmeye başlayacaklardı.

Paralarını @Shdtrading_bot isimli TELEGRAM yatırım botunda açılan hesaptan bu kripto para “Paketlerine” yatırmaya başlayan yatırımcılar sürecin başında gerçekten 80 günde bir %20 kar paylarını almaya başladılar.

Yatırımcılara yaptığı %20’lik ödemeler ile 5 ay içerisinde bir güven ortamı oluşturmayı başaran SHD GROUP COMPANY isimli organizasyon sonrasında 2021 yılının Şubat ayında “SHDCHASH” ismi ile kendi kripto parasını çıkarttığını TELEGRAM üzerinden kendisine yatırım yapan yatırımcılara açıkladı.

SHD GROUP COMPANY’nin kendi kripto parasını çıkardığını açıklamasının ardından “Ön satış” yapılmaya başlandı ve yaklaşık 400 milyon kripto para satışı gerçekleştirildi.

Bu süreçte SHD GROUP COMPANY, “Ön satıştan” sonra kendi kripto parası olduğunu iddia ettiği “SDHCASH” ismini verdiği kripto parayı Tron Coin karşılığında yatırımcılara sattı.Ancak ne olduysa bu satışın ardından  oldu. Ve SDH GROUP COMPANY hesabı kapatarak yatırımcılara paralarını ödememeye başladı. Yatırımcılara pek çok kez ödeme için gün veren yapılanma hiç birinde sözünü tutmadı ve gelinen son noktada yatırımcılar karşılarında bir muhatap da bulamıyorlar.

Zira hesabın kapatılması ve ödemelerin yapılmaması ile birlikte işin ardını araştıran yatırımcılar SHD GROUP COMPANY isimli bir şirketin tamamen sahte olduğunu, resmi olarak hiç bir zaman böyle bir şirketin olmadığını öğrendiler.

Yatırımcılar ikinci şoku ise SHD GROUP COMPANY’nin sahibi olarak bildikleri kişi olan Semih Hüseyin Demirtaş isimli kişinin de gerçekte var olmadığını ve sahte bir isim kullandığını öğrendiklerinde yaşadılar.

SDH GROUP COMPANY’nin kendi kripto parası olduğunu iddia ettiği “SHD CASH “karşılığında insanlardan aldığı Tron Coinleri de nakde dönüştürerek sırra kadem bastığı düşünülüyor.

Şu anda sisteme yaşanan vurgunun tüm süreç boyunca çeşitli farklı coin birimlerinden yaklaşık 100 milyon Dolara yakın olduğu belirtilirken, sisteme milyonlarca lira büyüklüğünde para yatıran pek çok kişinin intiharın eşiğine geldiği ifade ediliyor.