DENİZLİ İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, son zamanlarda telefonla aranarak veya kapıdan satış yoluyla sağlık ürünleri alan vatandaşlardan mağdur oldukları yönünde yazılı ve sözlü şikayetler aldıklarını belirterek dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.
Son dönemlerde telefonla ve kapıdan satış yoluyla sağlık ürünü satın alan vatandaşların mağdur oldukları yönünde sözlü ve yazılı şikayetlerinin arttığını belirten Tekin, "Şikayetlerde bu kişilerin, fizik tedavi cihazı, masaj aleti, korse, ağrı kesici ürünler, sigarayı bıraktırma ürünlerini Bakanlığımızın ve Müdürlüğümüzün adını kullanarak sattıkları belirtiliyor. Tanı ve tedavi kapsamına girebilecek işlemlerde, yasal yetkisi bulunmayan kişilerce önerilen, satılan ve tıbbi geçerliliği bulunmayan ürün ve cihazların kullanılması halinde vatandaşlarımızın sağlıkları zarar görebileceği gibi, telafisi mümkün olmayan sonuçlar da meydana gelebilecektir. Bakanlığımızın ve Müdürlüğümüzün bu tür cihaz, medikal malzeme, ilaçlara ürün satışı yapma, tavsiye etme gibi bir uygulaması yoktur" dedi.
Tekin, vatandaşları uyararak telefonla ve kapıdan yapılan satışlara itibar etmemelerini, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde hemen kendilerine yada emniyete durumu bildirmelerini istedi.