Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ'de kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, telefonla ulaştığı şehit annesi 65 yaşındaki Ayşe Acar'ı, diğer oğlunun tutuklanacağını söyleyerek korkuttu. Dolandırıcı, telefonu kapatmaması için uyardığı Ayşe Acar'ı 33 bin 700 lirası nakit, gerisi ziynet eşyası olmak üzere toplam 65 bin lira dolandırdı.
Telefon dolandırıcılığının son kurbanı şehit annesi Ayşe Acar oldu. 1999 yılında Osmaniye'de vatani görevini yaparken PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Süleyman Acar'ın ailesini telefonla arayan kimliği belirsiz kişi, kendini polis olarak tanıttı. İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli diğer oğlu için 'Oğlunu tutuklayacağız' diyen bu kişi Ayşe Acar'ı korkuttu. Evdeki 31 bin 100 lira değerindeki ziynet eşyası ile bankadan çektirdiği 33 bin 700 liralık birikimini evin önüne gelip taksiyle alan şüpheli izini kaybettirdi. Dolandırıldığını anlayan Acar, polise giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
"ŞOKA GİRDİM, KİMSEYİ ARAYAMADIM"
Gözyaşlarını tutamayan şehit annesi Ayşe Acar, nasıl dolandırıldığını anlatırken şunları söyledi:
"Ben bir şehit annesiyim. Geçtiğimiz gün ev telefonu çaldı. Telefondaki kişi polis olduğunu söyleyip 'Oğlunu tutuklayacağız' dedi. Çok korktum. Evdeki ziynet eşyalarını toplamamı istedi. Şoka girdim, kimseyi arayamadım. Evdeki takıları eve gelen ve polis olduğunu söyleyen kişiye verdim. Benden bankadan da paramı çekmemi istedi. Eve taksi geldi, beni bankaya götürdü. Bankadaki paramı da çektim, eve geldim. Aynı şahıs yine eve geldi ve parayı da alıp gitti. Sonra oğlumu telefonla arardım ve dolandırıldığım ortaya çıktı. Nakit para ve altınlarla birlikte 65 bin liraya yakın birikimim gitti." 

FOTOĞRAFLI