MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde tırmandığı telefon direğinde mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı.
Patlangıç Mahallesi 231 Sokak üzerindeki telefon direğinde mahsur kalan kedi, mahalleli tarafından fark edildi. Zeynep Güzel adlı bir mahalle sakini, Fethiye Belediye İtfaiyesi'ne bilgi vererek yorgun ve bitkin haldeki hayvana yardım edilmesini istedi. Kedinin 2 gün direkte mahsur kaldığını anlatan 10 yaşındaki Enise Güzel de "Bir türlü inmeyi başaramadı. Görünce çok üzüldüm. Bu yüzden annem itfaiyeden yardım istedi" dedi.
Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, direğin üzerinde yardım bekleyen kediye itfaiye aracından merdiven uzattı. İtfaiye eri tarafından mahsur kaldığı direğin tepesinden alınan kedi, yere indirildikten sonra bir başka itfaiye erinin omzuna atlayarak kaçtı.
'KARGALAR KEDİYE YOL GÖSTERDİ'
Gece uyurken direkteki kediyi fark ettiğini ancak bir şey yapamadığını anlatan Fatma Çetin ise sabah kedinin başında kargaları görünce çok şaşırdığını söyledi. 6 karganın kediye yol göstermeye çalıştığını öne süren Çetin, "Kargalar yere iniyor, sonra tekrar kedinin yanına uçuyordu. Yol göstermeye çalıştıklarını düşündüm. Ama kedi direkten inemedi" dedi.