ANKARA, () - IRAK’ta yaşanan çatışmaların ilk gününden itibaren bölgeye yardımlarını sürdüren Türk Kızılayı, yeni yardım konvoylarını törenle Telafer’e gönderdi. 3 bin battaniye, 44 bin 800 paket bisküvi ve 16 bin 128 şişe sudan oluşan 3 tırlık yardım malzemesi bölgeye ulaşmasının ardından Kızılay ekiplerince ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Habur Sınır Kapısı’nda düzenlenen törenin ardından 3 tırlık yardım malzemesi Telafer Sincar bölgesine gönderildi. Törene Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, Uluslararası Programlar Müdürü Seval Güzelkılınç, Ülke Alan Koordinatörü Ayhan Ballı ve Kızılay personelleri katıldı.

YARDIMLAR BİNLERCE TÜRKMENE ULAŞTI

Törende bir konuşma yapan Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, Irak'ta yaşanan göç hareketi nedeniyle mağdur duruma düşen Türkmenlere ilk etapta toplam 12 tır yardım malzemesi gönderildiğini, şu an Sincar’da 8 Kızılay personelinin yardım dağıtımlarını organize ettiğini, 70 bin kişiye düzenli yardım yapıldığını söyledi. Şimşek, gönderilen 3 tır yardım malzemesinin bölgeye ulaşmasının hemen ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti.

Kızılay’ın Sincar’da yürüttüğü çalışmalara değinen Şimşek, ekibin kamp yeri için faaliyetlerini sürdürdüğünü, yeni yardımlara ilişkin planlamalar yaptığını, yerel yöneticilerle koordineli hareket ettiklerini kaydetti.

Kızılay’ın başlattığı 'Telafer’e El Uzat' kampanyasına da dikkat çeken Şimşek, bölgeden yeni talepler geldiğini, bu talepleri karşılamak için başlatılan kampanyaya herkesin destek olması gerektiğini söyleyerek, "Türk halkının yardımlarını göç etmek zorunda kalan Türkmen kardeşlerimize ulaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

"YARDIMLARIMIZI DAHA FAZLA İNSANA ULAŞTIRACAĞIZ"

Musul’un kuzeyinden göç eden Türkmenlerin sığındıkları Tilkeyf ve Filter bölgelerinde de zor şartlarda yaşadıklarını dile getiren Şimşek, söz konusu bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırma konusunda da çalışma yürüttüklerini, kısa süre sonra bu bölgelere de yardım ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı çatışmalardan kaçan Türkmenlere şimdiye kadar toplam 15 tır yardım malzemesi ulaştırdı. 'Telafer’e El Uzat' kampanyasını da hızla sürdüren Kızılay, her geçen gün kampanya destekçilerini de artıyor. Türk-İş ve Memur-Sen’in ardından kampanyaya Hak-İş ve Kamu-Sen'de destek sözü verdi.