TEKİRDAĞ’da Vardiya Bizde platformu üyelerinin düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemine katılan, Emekli Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Anayasa’nın rafa kaldırılarak hükümet darbesi yapıldığını öne sürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ise Ergenekon, Balyoz ve İzmir’deki casusluk davalarını eleştirerek, “Yeniden yargılamadan bahsediliyor. Ama yeniden yargılama akıllarına kendi yolsuzlukları ortaya çıkınca geliyor” dedi.
Vardiya Bizde platformu üyelerinin düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemi Hükümet Caddesi’ndeki Tuğlalı Park'ta yapıldı. Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, 2012 yılı YAŞ kararıyla Tekirdağ 8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanıyken emekli olan ve CHP’ye katılan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP’li Adem Dalgıç, Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ile emekli askerlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.
Cezaevlerinde bulunan generallerin yeniden yargılanmalarının tartışıldığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, şunları söyledi:
“Bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Her şey ortaya dökülüyor. Yeniden yargılamadan bahsediliyor. Ama yeniden yargılama akıllarına kendi yolsuzlukları ortaya çıkınca geliyor. Hükümet bugüne kadar yasa tasarımızla ilgili hiçbir şey yapmadı. Taslak orada duruyor, gereğini yapsınlar. Ben şunu açıkça ifade edeyim: Biz, Ergenekon, Balyoz davasından, İzmir’deki casusluk davasından dolayı içerde yatanların uzun tutukluluk sürelerine itiraz ediyoruz. Adil bir yargılama olsun istiyorduk. Şimdi Başbakan’ın ağzından anlıyoruz ki, onlar tutuklu da değillermiş. Onlar rehin alınmışlar. Dolayısıyla Türkiye bir an önce bu içleri acıtan manzaradan kurtulması lazımdır.”
EMEKLİ PAŞADAN HİTLER BENZETMESİ
Emekli olduktan sonra CHP’ye katılan Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ise elinde Prof. Dr Fatih Hilmioğlu’nun posteriyle katıldığı eylemde cezaevinde olan generallerin ‘esir’ olarak tutulduğunu öne sürerek, “Şu anda içerde olan subay ve generallerin esir tutulduğunu söylüyorum. İçeride yatanların çoğu ile görev yaptım. Onların tek düşüncesi vatan sevgisi ve ülke bütünlüğüdür. Anayasa rafa kalkmıştır, Almanya'da Hitler nasıl darbe yapmışsa, bugün Türkiye’de maalesef anayasa rafa kalkmıştır ve hükümet darbesi yapılmıştır. Yargı yoktur. Yargının olmadığı yerde kimsenin güveni yok, hiç kimsenin güvenliği yok. Burada artık iktidar mücadelesi için değil, Türkiye’nin geleceği için mücadele etmek zorundayız. Türkiye’nin geleceği önemli, kime haksızlık yapılıyorsa hep beraber karşısında dik durmamız gerekiyor” dedi.
'AZİZ YILDIRIM GÜNDEM DEĞİŞTİRME'
Şike davasının Yargıtay tarafından onandığını hatırlatan Küçük, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a verilen cezanın gündemi değiştirme amacını taşıdığını iddia etti. Küçük, “Türkiye’ de hırsızlık ve rüşvet vardır. Bu engellenmelidir. Hep beraber dik durmamız lazım. Benim gelecekle ilgili hiçbir endişem yok. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk’ün yolunda herkes ilerleyecektir. Ben her şeyimi Atatürk’e borçluyum. Ben bahçelerde çay toplamaktan çıktım, bu ülkeye general oldum. Eğer Atatürk olmasaydı, ben general olmazdım. Ben Atatürk’ün yolundan bir dakika bile ayrılmayacağım” diye konuştu.
Konuşmaların ardından emekli astsubay olduğu öğrenilen Kemal Adleyba cezaevindeki generaller için yazdığı ‘Kumpas’ adlı şiirini okudu. Ardından eylemciler dağıldı.