Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, () - TEKİRDAĞ Adliyesi’nin arka kısmına yakın bir alana vatandaşlar tarafından çöp atılmasını engellemek isteyen Süleymanpaşa Belediyesi, 08.00-17.00 saatleri arasında nöbet tutan işçi görevlendirdi.
Tekirdağ Adliyesi arka girişinde bulunan çöp konteynerlerinin bir süre önce koku yaptığı gerekçesi ile kaldırılmasının ardından vatandaşlar aynı noktaya çöp bırakmaya devam etti. Bu durum üzerine adliye yetkilileri belediyeye müracaat ederek atılan çöplerin çirkin görüntü ve koku oluşturduğunu belirtti.
ÇAREYİ NÖBETÇİ KOYMAKTA BULDULAR
Süleymanpaşa Belediyesi, gelen şikayetler üzerine çöp dökülmesi istenmeyen noktaya bir personel görevlendirdi. Sabah 08.00’de mesai başlamasıyla beraber buraya gelen görevli akşam mesai bitene kadar çöp nöbeti tutuyor. Nöbet tutan temizlik işçisi, çöp atmak için gelen vatandaşları uyararak, diğer çöp dökme noktalarına yönlendiriyor. Civarda oturan vatandaşlar ise bu duruma hem gülüyor, hem de başka çöp atacak yer gösterilmesini istiyor.  Kendisine burada neden beklediğini soran gazetecilere, “Şimdilik görevimiz bu, 'burada durun çöp atılmasına izin vermeyin' dediler ve bizde görevimizi yapıyoruz. Ben ne görev verildiyse onu yapıyorum" diye konuştu.

RY(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)