Mehmet CANDAN/İZMİR, ()- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İzmir'de seçim çalışmalarına katılan partililere teşekkür belgesi verdi. Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Tekin, "Ekmeleddin Bey'in geçmişinde insanlarla ilgili hiçbir negatif cümlesi yoktur" dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yerel seçimlerde yaptıkları çalışmalar nedeniyle CHP Karabağlar İlçe Örgütü üyelerine düzenlenen törenle teşekkür belgesi verdi. Tekin törende CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı aday olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında açıklamalarda bulundu. Ekmeleddin İhsanoğlu'na yapılan eleştirilere de değinen Tekin, "Adayımız için zaman zaman kaygılar, eleştirileri olabilir. Şuna inanmanızı istiyorum; o kaygıları taşıyan insanların bu partinin genel başkanına güvenmeleri gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin MHP ve diğer siyası partilerle kamuoyuna sunduğu Ekmeleddin Bey'in bu meseleler üstesinden en kısa süre içinde gelebileceğini belirtmek istiyorum. Demokrasi özgürlük, kadın eşitliği, yasama, yürütme ve yargıya olan hassasiyetini sizler ne kadar taşıyorsanız Ekmeleddin Bey'in de taşıdığını bilmenizi istiyorum. Sizler kadar hassas olduğunu unutmamanız gerektiğine inanıyorum. Bugüne kadar Ekmeleddin Bey'in hiçbir negatif cümlesi yoktur. Ne cumhuriyet değerleri ile ilgili, ne Kürtlerle ilgili, ne Alevilerle ilgili, ne farklı yaşam biçimi olan insanlarla ilgili hiçbir negatif düşüncesi yoktur. 30 Mart'ta yazdığınız zaferi 10 Ağustos'ta ilk turda da yazacağınıza inanıyorum" oiye konuştu.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu zor dönemde cesur davranışından dolayı uzlaşma kültürünün mimarı olduğunu vurgulayarak, "En kritik süreç içerisinde kendisini geçmiş dönemlerde de sorumlu hisseden Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülke meselelerinde duyarsız kalması düşünülebilir mi? Uzlaşma kültürünün mimarı olan Sayın Genel Başkanımızı huzurunuzda kutlamak istiyorum" dedi. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin daha sonra yerel seçimlerde yaptıkları çalışmalar nedeniyle CHP Karabağlar İlçe Örgütü üyelerine teşekkür belgesi verdi.

FOTOĞRAF