ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Akköy Köyü'nde bir binanın bodrum katındaki tek odalı evde yaşayan Türköz ailesi fertleri kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Bir binanın bodrum katında 13 yaşındaki Cem, 11 yaşındaki Leyla ve 9 yaşındaki Nergis ile tek odalı evde yaşam mücadelesi veren 38 yaşındaki işsiz Şeref Türkoz, kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi. Kızı Leyla'nın 4 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle tedavisinin sürdüğünü ve gözlerini kaybetme riski bulunduğunu söyleyen baba Şeref Türkoz, eşinin 3 ay önce evi terk etmesiyle birlikte çocuklarının bakımını da kendisinin üstlendiği anlattı. Kızını tedavisini ekonomik sorunlar nedeniyle sürdüremediğini ve bakımlarından dolayı iş bulmakta güçlük çektiğini anlatan Türkoz, şöyle dedi:
"Eşim bu şartlardan dolayı evi bıraktı gitti. 3 çocuğuma annelik, hem de babalık yapıyorum. Kızımın sağ gözü kapandı. Sol gözü de kapandı, kapanacak. Beyinden aşağıya hortum bağlı. Durumum müsait olmadığından 1 senedir kontrollere götüremedim. Şu an çalışamıyorum. eşim olmadığından çocuklara bakmak zorunda kalıyorum. Üçü de okula gidiyor. O yüzden kendim bir iş yapamıyor, çalışamıyorum. Geçimimizi köylünün yardımıyla ayakta durmaya çalışıyoruz."
Türkoz, köyde kendisine ait bir tarla bulunduğunu ve buraya başlarını sokacak küçük bir ev yapabilmek için de hayırseverlerin desteğini beklediğini söyledi. Mahalle sakinleri ise aileye ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını ancak bir an önce yardım elinin uzanması gerektiğini anlattı.