İZMİR’in Konak İlçesi’nde, eşinden ayrı yaşamaya başladıktan sonra kiraladığı tek odalı evde kalan iki çocuk annesi 47 yaşındaki Canan Çelikdağ ile oğlu 7 yaşındaki Ayaz Çelikdağ, boru çıkışı kapalı bırakılan kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Bir haftadır haber alınamayan anne ve oğlunun cansız bedenleri, komşuları tarafından birbirlerine sarılmış ve çürümeye yüz tutmuş halde bulundu.
Gürçeşme semti 3508 Sokak numara 7’deki tek odalı eve yaklaşık bir yıl önce taşınan Canan Çelikdağ, geçen mayıs ayında, ilkokul 1’inci sınıf öğrencisi oğlu Ayaz Çelikdağ’ın sünnet düğününü yaptı. Yaşı büyük bir çocuğunun kendilerinden ayrı yaşadığı öğrenilen Çelikdağ, 100 liralık ev kirasını ödeyip, oğlunun okul masraflarını karşılamak üzere semt pazarlarında perde satmaya başladı. Yaklaşık 3 yıldır eşinden ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Çelikdağ, geçen hafta perşembe günü kömür sobasını yaktı. Zor şartlarda yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken anne, kömür sobasından boruya açılan havalandırma kapağını kapatıp, küçük bir aralık bıraktı. Canan Çelikdağ, daha sonra çekyatta uykuya dalan oğlu Ayaz’ın yanına uzandı. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirtilen anne ve oğlu bir daha uyanamadı.
KOMŞULARI BULDU
Çevredekilerin en son bir hafta önce gördükleri Canan Çelikdağ’ın semt pazarına gitmemesi ve evden çıkmaması nedeniyle komşusu 28 yaşındaki Hediye Önzöz durumdan şüphelendi. Çelikdağ’ın oturduğu evin penceresinden bakan Önzöz, korkunç manzarayla karşılaştı ve sinir krizi geçirdi. Çığlıkları duyan mahalleli de eve koştu, polise haber verildi.
BİRBİRLERİNE SARILIP UYUMUŞLAR
Eve giren polis, anne ve oğlunun birbirlerine sarılmış haldeki cesetlerinin çürümüye yüz tutmuş olduğunu fark etti. Olay yerindeki incelemenin ardından Canan Çelikdağ ile oğlu Ayaz Çelikdağ'ın cansız bedenleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.