ANTALYA'da 1.5 yıl önce çeşitli ihmaller sonucu sağ eli kesilen 42 yaşındaki Şaziye Ertürk, tek elle yaşama sarıldı. Azmi sayesinde tek elle dantel örebilen Ertürk, uygun görülmesi halinde el nakli olmak istediğini söyledi.
Manavgat İlçesi'nde oturan Şaziye Ertürk, sağ el serçe parmağında başlayan kızarıklık ardından bir dizi ihmal sonucu 1.5 yıl önce sağ elinin bileğinden kesildiğini anlattı. Parmağında başlayan kızarıklık sonrası Manavgat'ta gittiği hastaneden hap verilip evine gönderildiğini belirten Ertürk, bir süre sonra morarmanın diğer parmaklarda da başladığını söyledi. Bunun üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini kaydeden Şaziye Ertürk, şöyle dedi:
"Acil servisten giriş yaptım, normal servise aldılar. Damarını açacağız dediler, iğne yaptılar ve 10 dakika içinde tüm parmaklarım morardı. 15 gün hastanede yattım. Doktor muayene etti, elimin kesilmesi gerektiği söylendi. Ağrım çoktu. Dayanılmaz ağrım vardı. Ne yapacağımı bilemedim. Oradan uzaklaştım." 
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne giden Şaziye Ertürk, acil servisten giriş yaptıktan sonra hemen ameliyata alındığını ve elindeki kan pıhtılaşmasının temizlendiğini anlattı. Ertürk, şöyle devam etti:
"7 ay yattım tedavi gördüm. Damarım değişti. Bacağımdan elime damar transfer ettiler. Ortopedi kliniğinden doktorlar geldi. Bir süre sonra elimi almak zorunda kaldılar. Tek elimle yaşamak zorunda kaldım." 
Yaşama sevinci nedeniyle bu durumla başa çıkabildiğini aktaran Ertürk, tek eliyle her ihtiyacını karşılayabildiğini, hatta dantel, örgü örebildiğini kaydetti. Bunun yanı sıra ev işlerini yapabildiğini, alzheimer hastası annesine bakabildiğini anlatan Şaziye Ertürk, şunları söyledi:
"Ameliyat sonrası sargılarım açıldığı gün, bir kere ağladım. Mücadele etmeyi severim kolay atlattım. Alzheimer hastası annemle birlikte yaşıyorum. Rahmetli babamdan kalan maaşı alıyoruz. Maaş 830 lira. Yarısı ev kirasına gidiyor, geri kalanla idare ediyoruz. Şimdi tek isteğim uygun görülürse el nakli olmak."
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan kol nakillerinin çok başarılı olduğunu, o nedenle doktorlarla görüşmek için hastaneye geldiğini belirten Şaziye Ertürk, uygun görülürse el nakli olmak istediğini söyledi.

EA(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)