Mustafa BAĞDİKEN/ İZMİT(Kocaeli), () - İZMİT'te tedavi için yardım isteyen uyuşturucu madde 'bonzai' bağımlısı bir genç, Vali Ercan Topaca'nın talimatıyla hastaneye kaldırıldı. 
Ucuz olduğu için bonzai kullandığını belirten 26 yaşındaki İsmail Yılgın, bazı arkadaşlarının uyuşturucudan ölmesi üzerine tedavi olmak için yardım istedi. Daha önce polise gidip kendisini hastaneye götürmelerini ve bu uyuşturucudan kurtulmak istediğini söylemesine rağmen kendisiyle ilgilenilmediğini öne süren İsmail Yılgın, uyuşturucuya karşı mücadele başlatan işadamı Oğuz Korukır'a ve gazetecilere ulaştı. İsmail Yılgın, uyuşturucuya nasıl başladığını ve ne gibi zararlarını gördüğünü tek tek anlattı. Uyuşturucu parası bulamayınca ailesinden habersiz evdeki kömür sobasını, sonra kömürleri çok düşük fiyatlarla satıp bonzai aldığını, pazarcılık yapan babasının tezgahından para çaldığını söyleyen İsmail Yılgın şöyle dedi:
"Bazı arkadaşlarım kalp krizi geçirerek veya intihar ederek öldü. Şu anda ben iki gündür kullanmıyorum ve krizler geçiriyorum. Sürekli terliyorum ve titriyorum. Beni hastaneye yatırsınlar. Tedavi olup kurtulmak istiyorum."
VALİNİN TALİMATIYLA
Gazetecilerin konuyu ilettikleri Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sağlık Müdürlüğü'ne talimat vererek İsmail Yılgın'ın ambulansla bulunduğu adresten alınıp tedavi için hastaneye sevk edilmesini sağladı. Ambulansa bindirilirken iki kişinin kolları arasında güçlükle yürüyen Yılgın, bu uyuşturucuyu kimsenin denememesini, başladıktan sonra kurtulmanın çok zor olduğunu, doktorların tüm söylediklerini yerine getirip kurtulacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI