TBMM tarafından oluşturulan Çözüm Komisyonu üyeleri bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne geldi.
Cizre'ye gelen AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı başkanlığındaki komisyonda, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Van Milletvekili Fatih Çifti ve BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderioğlu yer aldı. Öğretmenevine gelen komisyon üyeleri, şehit, gazilerin yanısıra ölen PKK'lıların aileleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüşecek.
Komisyon üyesi Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, çözüm sürecinin devam ettiğini, başarılı bir şekilde neticelenmesini umduklarını belirterek, şöyle dedi:
"Bölgedeki, Türkiye'deki bu barış kalıcı hale gelsin. Bu yüzden burdayız. Halkımızla görüşeceğiz, bütün dağlarımıza barış gelecek, bu ülkenin çocukları artık dağlarda yaşamayacak, düz ovalarda siyaset yapmak isteyenlerin önünü açacağız. Sorunların çözümü siyasettir, sorunlarımızı konuşarak, tartışarak çözebiliriz. Kürt meselesini de, PKK meselesini de, dağdaki çocuklarımızın dağda kalmasına gerek yok. Düzovalara gelmek isterlerse silahlarını bırakıp inmek isterlerse hem ailelerine kavuşmalarına sağlayaçağız, hem de siyaset yapmalarını sağlayacağız. Türkiye hızla oraya gidiyor bu sürece herkesin katkı sağlaması gerekiyor. Çözüm komisyonu olarak halkımızı dinlemeye geldik. Komisyonumuzun bazı üyeleri Ege Bölgesi'nde ziyaretlere başladılar. Biz de Şırnak, Hakkari ve Van illerimizde bu süreçten mağdur olan halkımızı dinleyeceğiz. Halkımızın taleplerini alacağız, raporlarımızı yaparken tabii halkımızın dinlememiz gerekiyor bu acıdan buradayız."
TBMM bünyşesinde kurulan ve Çözüm Komisyonu olarak bilinen, 'Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu' Şırnak, Hakkari ve Van'da inceleme ve görüşmelerde bulunacak.