Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul, () TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dolmabahçe'de Milli Saraylar Resim Müzesi'nin açılışının ardından habercilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Twitter yasağıyla ilgili olarak konuşan Çiçek şunları söyledi:
"Teknolojideki her gelişme insan hayatını kolaylaştırıyor. Bilgiye ulaşmada çok önemli bir kolaylık sağlıyor. Özgürlüğün kullanımı ve gelişmesi açısından da sosyal medya önemli bir görev ifa ediyor. Yalnız her imkan beraberinde sorumluluk da getirir. Bir tarafta özgürlüğünüz var öbür taraftan da sorumluluklarınız var. 'Özgürlüğümüz vardır' diye özel hayatın gizliliği ihlal edilirse , insanın haysiyetini rencide eden hakaretler, küfürler arka arkaya bu imkandan istifadeyle kullanılmaya çalışılırsa bu da toplumda bir başka kargaşa meydana getirir. Özgürlük ve sorumluluğu da dengelemek lazım. İleri demokrasiye ulaşmış toplumlar özgürlük ve sorumluluk dengesini de yerli yerine oturtmuş toplumlardır. Türkiye böyle bir geçiş dönemini yaşıyor. Bir taraftan sosyal medyanın faydalarını görüyoruz ama öbür taraftan da şikayet edilen hususlar var. Çıkarılmış olan bir kanun var. Ne getirecek ne götürecek uygulamasıyla beraber belli olacak. Telaşa kapılmaya da gerek yok. Bu konularla ilgili yargıya da başvuruldu. Özgürlüklerin kısıtlanması doğru değil. Bunu doğru bulmayız. Özgürlüklerin kötüye kullanılmasını da ne insan hakları sözleşmesi ne AİHM kararları buna cevaz veriyor. Popülist açıklamalar yerine daha dengeli bir değerlendirme yapmalıyız."

ARKASINDA OLURUZ
Çiçek, çok kötü kullanılmaya başlandığı için Twitter kullanmaktan vazgeçtiğini de sözlerine ekledi. Suriye içinde kalan Süleyman Şah Türbesi'nde görev yapan Türk askerlerine yönelik tehditlere hatırlatan bir gazeteciye de yanıt veren Çiçek, "Onlar hükümet tarafından yapılması gereken açıklamalardır. Dikkat ederseniz bu işin bir perde arkası vardır. Yeteri kadar bilgi sahibi olmadan açıklama yaparsak hükümet de zorda kalır. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ne gerekiyorsa yapar, Meclis kararı gerekirse meclis kararı verilir. Hükümet karar alması gerekiyorsa o karar alır, biz de onun arkasında oluruz" dedi.
Çiçek, Abdullah Öcalan'ın dün Diyarbakır'da okunan mektubuyla ilgili soruya ise yanıt vermedi.

(BB) (FOTOĞRAFLI)