ANKARA,() - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İsrail'in Gazze'ye karadan saldırısına ilişkin, "TBMM adına bu vahşeti kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade etmek isterim'' dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, yaptığı açıklamayla İsrail'in Gazze'ye başlattığı operasyonları kınadı. Çiçek, yaptığı açıklamayla uluslararası toplumu tavır almaya çalışarak şunları kaydetti; ''İnsan hakları adına her gün bunca beyanatın verildiği bi dönemde bu vahşet işlenirken uluslararası toplumun ve bu konuda tavır alması gereken ülkelerin sessizliğini de infialle karşılıyorum. Uluslararası toplumun bu konuda tavır alması için ve İsrail'in bu vahşetine ve zulmüne karşı dur demesi için daha kaç tane çocuk ölecek, daha kaç tane kadın ölecek, daha kaç tane yaşlı insan, mazlum ve masum insandan tüm dünyanın gözü önünde katledilecektir? Buna bir dur denilmesi gerekmektedir. Ancak şu ana kadar maalesef kimse dur demediği gibi bu vahşeti, bu zulmü bir ölçüde arkalayan, destek veren açıklamalar yapılmaktadır. Bunları asla tasvip etmiyoruz. Türkiye olarak biz her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu haksızlığa karşı herkesin dur deme zamanıdır. İş işten geçmeden bir an evvel ateşkes sağlanmalı, daha fazla kan dökülmeden bu işe bir çözüm bulunmalıdır. Ben TBMM adına bu vahşeti kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade etmek isterim.''

''DÜNYA PARLEMENTO BAŞKANLARINA MEKTUP GÖNDERECEĞİM''

Bu sabahtan itibaren dünya parlamento başkanlarına, Türkiye'nin bu saldırıyı kınadığını ve lanetlediğini ifade eden bir mektubu da göndereceğini belirten Çiçek, "Konuya hassasiyet göstermeleri ve bu konuda tavır almaları için. Eğer bugün vahşete, zulme tavır almayacaklarsa ne zaman tavır alacaklar" ifadelerini kullandı.