TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bayram namazını Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki evinin yakınında bulunan Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel Camii'nde kıldı. Çiçek, İslam aleminin bayramını kutladıktan sonra, "İsrail'in yaptığı kanlı katliamlar, insanlık tarihinin yüz karasıdır. Bayram, Ramazan, çoluk çocuk, yaşlı demeden insanlar hayatlarını kaybetmeye, öldürülmeye devam ediliyor" dedi.
Cemil Çiçek, bayram namazını Gölbaşı- Haymana yolunda bulunan konutunun yakınında bulunan ve 2013 yılında kendisinin de maddi destekleri ile yaptırılan Prof. Dr. Ali Yücel Uyarel Camii'nde kıldı. Çiçek, bayram namazını caminin en ön safında vatandaşlar ile birlikte kıldı. Evinden, bayram namazı için camiye yürüyerek giden Çiçek, çıkışta vatandaşlarla bayramlaştı. Çiçek, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, şunları söyledi:
"Öncelikle İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, huzur içerisinde bayram geçirmelerini, özellikle yolculuk yapan vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyarak yolculuk yapmalarını diliyorum. Malesef İslam dünyası, İslam tarihinin en kanlı dönemini yaşıyor. 1'inci kanlı dönem Kerbela'dır, 2'nci dönem Moğol istilasıdır, 3'üncü dönem ise Afganistan'da, Pakistan'da, Ortadoğu'da, nerede İslam dünyası varsa, kan dökülmeye devam ediyor. Halbuki bizim dinimiz barış dinidir. Terörle, kanla ilgisi yok, kardeşlik dinidir. Ama malesef İslam dünyası acılar içerisinde. Bir de bunlara son zamanlarda İsrail'in yaptığı kanlı katliamlar var. İnsanlık tarihinin yüz karasıdır.Bayram demeden, ramazan demeden çocuk çoluk demeden, yaşlı demden insanlar hayatlarını kaybetmeye, öldürülmeye devam ediliyor. Böyle bir ortamda bayramı kutlamaya çalışıyoruz. Bunlardan önemli dersi islam alemi olarak çıkarırız."
Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik sorular üzerine de "İşin en kolay kısmı seçimdir. Bu iş ne zaman milletimize gitse, milletimiz en doğru kararı verecektir. Ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI