TÜRKİYE Barolar Birliği(TBB) Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye'de 81 ilde sadece bir kadın vali var. Bana hiç kimse Türkiye'de kadınları özgürleştirdik diyemez" dedi.
Eğitim-İş tarafından düzenlenecek olan, 'Cumhuriyet ve Demokrasi' adlı konferansa katılmak üzere Tokat'a gelen TBB Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin, TBMM'de son günlerde yaşanan gelişmeler ve başörtülü vekillerin meclise girmesiyle ilgili sorusu üzerine ilgili sorusu üzerine Feyzioğlu, kimin ne giyindiğinin, bunu istismar eden siyasetçilerin dışında kimsenin umurunda olmadığını belirterek şöyle dedi:
''Bunu istismar ederek siyasi bir hale getirenler suni mağdurlar ve suni mazlumlar yaratma peşinde. Türkiye'de 81 ilde sadece bir kadın vali var. Bana hiç kimse Türkiye'de kadınları özgürleştirdik diyemez. Kamuda 6 bin küsür yöneticiden sadece 500 kadına beyefendiler yöneticiliği layık görmüş. Hiç kimse bana kadını özgürleştirdik diye masal anlatmasın. 550 milletvekilinin soruyorum size neden yarısı kadın değil, nüfusun yarısı kadın olduğu halde? Son 10 yılda şiddet mağduru kadınların oranı yüzde 1500 artmış, nerede özgürleşme, hani bana özgürlüğünü gösterin kadının? Aslında kadınlar kendi bedenleri üzerinden, kendi namusları, ahlakları üzerinden siyaset yapan erkeklerden çekiyor. Bırakın şu kadının yakasından düşün kardeşim, açın kadının önünü. Kadını bir yere getirmenizden söz etmiyorum beyefendiler, kadının bir yere gelmesinden rahatsızlık duymayın. Zaten kadınlar bir yere gelir. Mecliste olanlar tamamen acaba provoke edebilir miyim çabasıdır. Kadının gerçek problemini dolayısı ile Türkiye'nin gerçek gündemini saptırma arayışıdır. Ben bu gündemin içerisinde yaşamıyorum, ben Türkiye'nin gerçek gündemi içerisinde yaşıyorum."
"BAŞI AÇIK OLAN ÖZGÜRLÜK DİYE BAĞIRMAKTADIR"
Türkiye'de siyasetçiler ile halkın gündeminin çok farklı olduğunu iddia eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:
"Ben halkın gündemini yaşıyorum. Bugün Türkiye'de başı açık olanlar veya eşlerinin başı açık olanlar artık özgürlük diye bağırma noktasındadır. Parlamentodaki kadın erkek bütün milletvekillerinin ve özellikle parlamentodaki dün ki toplantıdan sonra bütün kadın milletvekillerinden aktivist bir tutum bekliyorum. Hadi bakalım bundan sonra dekoltesi nedeni ile işten atılan sunucu için hangi eylemi yapacaksınız bekliyorum. Başı açık olduğu için okullarda baskı altına alınan, örtün baskısı ile karşılaşan öğretmenler için göğsünüzü siper edecek misiniz, hadi bekliyorum. Bunları bekliyorum şimdi. Başı açık olana da özgürlük, başı kapalı olana da özgürlük. Kim mağdurmuş görelim bakalım, hodri meydan. Bundan sonra ben bütün erkek milletvekillerinin ve bütün kadın milletvekillerinin birer özgürlük aktivist olmasının takipçisiyim, talepçisiyim."  MT(EA/AAA)(FOTOĞRAFLI)