Ümit KOZAN/ANKARA, () - TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Başbakan ve 12. Cumhurbaşkanlığına seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın adli yıl açılış töreninde TBB Başkanı'nın konuşması halinde törene katılmayacağı yönündeki sözlerine cevap verdi.
TBB Başkanı Fevzioğlu yaptığı basın açıklamasında, "Sayın Erdoğan, 'Türkiye Barolar Birliği Başkanı geliyorsa Adli Yıl açılış törenine katılmam' şeklinde bir açıklamada bulunmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağına dair milletin huzurunda verdiği sözle uyumlu olmayan bu açıklama, Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olmasını bekleyen herkesi hayal kırıklığına uğratmıştır" dedi.
Avukatların, yargının içinde yurttaşı temsil eden 'kurucu unsur' olduğunu vurğulayan Metin Fevzioğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Seçilmiş Cumhurbaşkanımızın savunmayı protesto etmesi, Yargıtay üzerinde baskı kurmaya ve 77 milyonu savunan avukatların meslek örgütünü susturmaya çalışmaktır.
Bu üzücü açıklama, Sayın Erdoğan'ın henüz Başbakanlıktan Cumhurbaşkanlığına geçişi zihninde tamamlayamadığını göstermektedir. Temennimiz, bu geçişi bir an önce tamamlayarak herkesin cumhurbaşkanı olduğunu kabullenmesidir. Eğer bu açıklama cumhurbaşkanlığı makamından yürütülecek bir korku ve baskı rejiminin ilk adımlarıysa, herkes şunu bilmelidir ki bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur.
Özgürlükleri esas alan laik, insanı merkeze koyan çağdaş, sosyal, demokratik hukuk devleti mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz."