MUĞLA’nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Sarıgerme Köyü’nde faaliyet gösteren Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği’nin (SARÇED) mini hayvanat bahçesindeki 6 tavuskuşundan 4’ü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tarafından çalındı.
SARÇED yetkilileri, geçen şubat sabahı mini hayvanat bahçesindeki kümeslerden bazılarının kilitlerinin parçalanarak açıldığını fark etti. Kümeslerde yapılan incelemede 6 tavuskuşundan 4’nün çalındığını fark edip durumu jandarmaya bildirdi. Hindi, tavşan, kaz, ördek ve tavukların bulunduğu kümeslere ise dokunulmaması dikkati çekti. Polis, kümeslerin kapı ve tel örgüleri üzerinde parmak izi incelemesi yaptı. Hırsızlıkla ilgili soruşturma sürerken polis, derneğin sahil tarafındaki duvardan atlayarak girdiği sanılan hırsız veya hırıszların yakalanması için çalışma başlattı.
Çalınan hayvanların kesilerek yenilmesinden endişe duyduklarını belirten SARÇED Başkanı Cengiz İlhan "Geçen Kurban Bayramı’nda doğal bir afet yaşadık. Bazı hayvanlarımız telef oldu. Bu arada yıllarca emek vererek yetiştirdiğimiz çok sayıda ağaç kökünden söküldü. Güvenlik kameralarımızda zarar gördü. Her şeye sıfırdan başlarken mini hayvanat bahçemizdeki bizim için maddi değerinden ziyade manevi değeri bulunan hayvanlarımızı çalmışlar. Bunu yapanlardan sadece isteğimiz geri getirmeleri. Çocukların sevgilisi olan bu hayvanlardan ne istediler anlamış değilim" dedi.