HAVALİMANI işletmeciliği, yönetimi, havalimanı operasyonlarına yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri geliştirilmesi, bu hizmetlerin uygulandığı sahalarda verimlilik artışı sağlanması üzere kurumlara özel programlar sunmak amacıyla kurulan ‘TAV Aviation Minds’, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasyonu aldı. Alınan bilgiye göre TAV bundan böyle Çin’de bile havalimanlarında eğitim verebilecek.
TAV Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
“ Havalimanı işletmeciliği alanında dünyanın lider markalarından TAV Havalimanları’nın sahip olduğu bilgi birikimini kurumsallaştırarak dünyadaki tüm havalimanlarının ve sivil havacılık otoritelerinin hizmetine sunan TAV Aviation Minds kalitesini tescilledi. Şirket BSI (British Standards Institution) tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandı.
Programlara ekip halinde katılım daha sonra öğrenimlerin hedef havalimanında çok daha kolay hayata geçmesini ve yönetim ekibi içinde dil birliği ve anlayış ortaklığı gelişmesini sağlıyor.
2013’te TAV Akademi ve Lübnan merkezli Aviation Minds ortaklığında kurulan TAV Aviation Minds, ilk projesini Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’nda gerçekleştirdi. Kısa süre önce de, TAV Aviation Minds eğitim ve gelişim programları Çin Sivil Havalimanları Birliği’nin eğitim kataloğuna girdi.”
  FK